Wat vond ik van The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe? Hoe ziet de (mogelijke) toekomst van de serie eruit?
Bron: Diyah Pera & Netflix | The Chilling Adventures of Sabrina

The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe en de toekomst

Wat vond ik van The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe? Hoe ziet de (mogelijke) toekomst van de serie eruit?

Voor de vele The Chilling Adventures of Sabrina kon het niet snel genoeg 5 april zijn. Na het zien van seizoen twee, kon ik het niet laten om stiekem vooruit te gaan kijken. Voordat ik dat ga doen, wil ik terugblikken wat de makers van The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe hebben laten zien. Het eerste seizoen leek een pad voor de magische en sterfelijke Sabrina. Waarbij er veel uit de kast kan worden gehaald.

De makers hebben er voor gekozen om het eerste en tweede seizoen aan elkaar te koppelen. Dat ligt natuurlijk voor de hand, want het draait om een serie. Toch vond ik het bijzonder om te merken dat bepaalde handelingen over gebeurtenissen voor de nodige gevolgen zorgde in ‘Part 2‘. Van objecten waar je bepaalde monster in kan opsluiten. Tot een bepaalde voorspelling, en de rituelen die daar bij horen. Het kwam allemaal terug.

De schrijvers hebben heel goed gekeken wat goed op elkaar kan aansluiten. Daar kregen zij de nodige hulp bij van de cast maar ook van de decor bouwers. De verschillende locaties van de scholen en woningen zien er heel luxe en heel realistisch uit. De verhalen zijn over de top en dat kan voor vele kijkers als te veel overkomen.

Sabrina zorgt voor de perfecte middenweg tussen de magie en de mens

Sabrina zorgt voor de perfecte middenweg tussen de magie en de mens
Bron: Diyah Pera & Netflix | The Chilling Adventures of Sabrina

Zeker als je nagaat dat een deel van de kijkers de voorgaande serie van ‘Sabrina the Teenage Witch’ was gewend. Het geloof dat de duivel of satan aanbid, kan voor gelovigen en ook de mensen die in geen enkel geloof geloven te heftig zijn. Als je eenmaal met de serie begint, dan is er bijna geen weg terug.

Je moet de serie ‘The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe met een korreltje zout nemen. Ook al wordt verhaal op een serieuze manier gebracht. Bij mij zorgde het ervoor om bepaalde invalshoeken te bekijken, omdat het dit keer niet van het goede maar kwade uitgaat. Het karakter van Sabrina zorgt voor de perfect middenweg.

Je krijgt te maken met de magische en niet magische wereld te maken. Omdat Sabrina de helft van beide werelden vertegenwoordigd, moet zij kijken welk pad het meest is geschikt. Waardoor de slechte keuzes zo worden goed gepraat, omdat zij andere wilt helpen om iets goeds voor elkaar te krijgen.

Naast alle magie worden er ook verhalen uit de maatschappij verteld

Wat vond ik van The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe? Hoe ziet de (mogelijke) toekomst van de serie eruit?
Bron: Diyah Pera & Netflix | The Chilling Adventures of Sabrina

Wat ik mooi vind aan de serie, is dat er genoeg persoonlijke en relevante verhalen worden verteld. Als de magie wordt weggehaald, zou de serie door kunnen gaan als een soort soap. Van een transgender rol tot het opgroeien in een dorp in combinatie met de puberteit. Er gebeurd genoeg om je naast de magie, op de andere onderwerpen te focussen.

De verhaallijnen van de eerste twee seizoenen hielden met de laatste aflevering op te bestaan. Wat de verschillende karakters wilde bereiken is bereikt. Terwijl er voor andere nieuwe verhaallijnen zijn ingeschreven, en voor de nodige spektakel kunnen gaan zorgen bij het derde en vierde seizoen. Want Netflix is niet van plan om te stoppen met deze serie. Ik ga de verschillende karakters af, waarvan je de verhaallijnen voor in ieder geval het derde seizoen ziet aankomen.

De toekomst van The Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina Spellman

Het draaide in de serie ‘The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe om de half heks, half mens. In de volgende seizoenen zal dat niet anders zijn. Nu zij erachter is gekomen dat haar moeder de ‘Maria’ van Lucifer was. Zij is de dochter van de duivel, en zal dat een plek moeten gaan geven. Haar toverkrachten zijn terug, dankzij Mary Wardwell oftewel queen of Hell. Gaat zij de nodige druk van Mary haar kant verwachten?

Een ander verhaallijn waar op wordt gehint is de familie en geschiedenis van Sabrina haar moeder. Tot nu toe lag de focus op haar vader, maar wat heeft haar moeder en de familie uitgevreten? Komen er verhalen en mogelijke voorspellingen naar boven? Misschien gaat Sabrina op zoek naar haar moeder, want er zijn nog genoeg vragen die moeten worden beantwoord.

Mary Wardwell

Dan Mary Wardwell, zij werd in de eerste aflevering van het eerste seizoen overgenomen door de queen of Hell. Nu haar lichaam niet meer nodig is, keerde zij terug naar Greendale. Wat er in de tussentijd is gebeurd, voelde aan als een droom. Maar zijn er nog sporen van de magie over?

Naast alle magie worden er ook verhalen uit de maatschappij verteld
Bron: Diyah Pera & Netflix | The Chilling Adventures of Sabrina

Ambrose Spellman en Prudence Night

De twee vaderloze magiërs, hadden tijdens in ‘The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe een haat liefde verhouden. De band op dit moment is goed. Zo goed zelfs, dat zij achter Prudence haar vader gaan. Hij is ontsnapt met zijn zoon en dochter. Prudence zal er alles aan doen om hem een kopje kleiner te maken. Waar de makers goed kunnen uitpakken met spektakel en keiharde actie.

Harvey Kinkle, Rosalind Walker en Theo Putnam

Niet alleen Sabrina wist haar mannetje te staan tijdens de laatste spannende afleveringen. Haar vrienden, Harvey, Rosalind en Theo wisten de poorten van de hel dicht te houden. Een hele prestatie, als je nagaat dat zij niet beschikken over de nodige magie. Waar Theo en Rosalind wel over beschikken, dankzij de voorouders, zorgt ervoor dat zij een samen met Sabrina een super groep vormen. Zij willen op een missie gaan, en dat is het redden van Nicholas Scratch.

Nicholas Scratch

Toen Nicholas Scratch zichzelf op offerde om de geest van Lucifer in zijn lichaam te houden, kon het niet anders dat hij met de queen of Hell mee moest. Als er een mogelijkheid is om hem terug te krijgen. Dan kan Lucifer voor de nodige rottigheid gaan zorgen. Hij zal er alles aan doen om terug te keren naar Aarde. Zodat de missie dit keer wel wordt afgemaakt. Zal de liefde tussen Sabrina en Nicholas goed komen?

Sabrina zorgt voor de perfecte middenweg tussen de magie en de mens
Bron: Diyah Pera & Netflix | The Chilling Adventures of Sabrina

Father Faustus Blackwood

Één van de personen, waarbij ik in ‘The Chilling Adventures of Sabrina tot nu toe een haat/liefde relatie mee heb, is Father Faustus Blackwood. Hij heeft het nodige op zijn kerfstok, maar is er vandoor gegaan. Omdat Lucifer hem dwong om te knielen voor Sabrina. Dat was het laatste wat hij wilde doen.

Na het vergiftigen van de scholieren en andere gelovigen, was hij verdwenen. Ik twijfel er niet aan, dat hij er alles aan doet om Sabrina in de weg te zitten. Ook ben ik benieuwd wat hij met zijn zoon en dochter van plan is. Want hij wist in ‘Part 2’ te melden dat de dochter en zoon samen gebracht moesten worden.

Zelda Spellman en Hilda Spellman

De zussen en tantes van Sabrina zaten aan het eind van ‘Part 2’ met een aantal mensen opgescheept, waar Agatha en Dorcas ook tussen zaten. De kerk van de Nacht was opgeheven en er moest wat gebeuren. Voor Zelda was dit het perfecte moment om zichzelf de hoogste positie van de nieuw opgerichte kerk in te nemen.

Waar mens en de magische wereld samen lijken te komen. Op welke manier gaan zij dit vormgeven? Welke mensen van de kerk van de Nacht gaan het hen moeilijk maken? Genoeg mogelijke verhaallijnen om de schrijvers volledig op los te laten gaan.

Latest Reviews

Ook interessant
blog-this-made-my-day
Donald Trump is de nieuwe president