Roland (Idris Elba) and Jake (Tom Taylor) in New York in Columbia Pictures' THE DARK TOWER.

The Dark Tower

Idris Elba en Matthew McConaughey in de verfilming van Stephen King’s The Dark Tower

The Dark Tower Movie Poster
De films van Stephen King zijn weer hip en happening. Om te beginnen met The Dark Tower en volgende maand naar de bioscoop te gaan om It te zien. Sony hoopt met de hype van It mee te kunnen liften alleen wilt dat in Amerika niet echt lukken. Met een budget van 60 duizend dollar moet de rest van de wereld de film gaan redden.
Mocht je de film gezien hebben en zin hebben om terug te gaan naar de wereld waar Roland en Jake het universum proberen te redden? Er is een serie in de maak waar Idris Elba ook in de hoofdrol te zien zal zijn.

De slechterik in de film wordt gespeeld door Matthew McConaughey, maar weet hij de kijker te overtuigen dat je het geen ruzie met zijn karakter moet maken? Ik geef mijn mening over The Dark Tower na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is The Dark Tower

De wereld van Roland Deschain valt uit elkaar. Jake heeft dromen over de wereld maar wordt gek aangekeken door familie en vrienden. Eens werd deze gekenmerkt door vergaande magie en technologie, maar beiden lijken slechts relieken uit het verleden te zijn. Om de wereld te redden is hij op een queeste naar de Donkere Toren, een verbindingspunt van alle universa. Roland en Jake moeten de Donkere Toren vinden, voordat de slechterik Man in Black dat doet en de toren vernietigt. Dit zou namelijk het einde van de mensheid betekenen.

dit vond ik van The Dark Tower

Niet alle Stephen Kings films zijn zo goed dat je ze gezien moet hebben. een aantal wisten het voor elkaar te krijgen om na een tijd een klassieke status te krijgen. The Dark Tower is niet zo slecht als dat veel recensies beweren. Het is geen perfecte film, maar regisseur Nikolaj Arcel heeft er alles aan gedaan om het op verschillende vlakken tot een spektakel te maken.

Idris Elba is voor het eerst in een grote blockbuster in de hoofdrol te zien. Samen met de jonge acteur Tom Taylor wist hij mij op een positieve manier te verrassen. Tom laat aan het begin goed zien hoe het is om niet begrepen te worden door de omgeving. Ondanks alles bleef hij in zichzelf geloven. Hij wist mij te overtuigen met zijn acteer werk en de chemie die Tom en Idris hadden op het scherm vond ik ook heel erg goed.

Nadat Idris zijn karakter over de ‘ik ga je niet helpen’ fase was wisten zij mij te overtuigen dat er een band was ontstaan en dat zij het gevecht met the man in black aangingen omdat zij elkaar wilde helpen. Matthew McConaughey hoeft niet heel veel te doen om in zijn rol geloofwaardig te zijn. Hij wist zonder moeite verschillende mensen in The Dark Tower om te leggen.

Roland (Idris Elba) in Columbia Pictures’ THE DARK TOWER.

Het verhaal in The Dark Tower is misschien niet zo heel erg diepgaand het is een recht toe, recht aan verhaal. Je krijgt te horen waar de hoofdpersonen voor gaan en dat is wat je ook voorgeschoteld krijgt. Je krijgt een klein stukje van het grote universum te zien waar Jake en Roland naar toe reizen. Daar hadden de makers meer van mogen laten zien. Daar was ook tijd voor geweest want het voelde voor mij dat de eerste 2/3 van de film goed werd opgebouwd en de laatste 1/3 werd een beetje afgeraffeld. Je kon het goed volgen en goed afkijken.

Mijn Conclusie


Je kijkt anderhalf uur naar de strijd die de twee helden aan het voeren zijn tegen the man in black. Het is een begin van een wereld die in de televisie series nog meer getoond gaat worden. Houdt je van Stephen King boeken en heb je zin om naar iets anders te kijken dan de Marvel en DC superhelden? Dan is The Dark Tower best geschikt om het in de bioscoop te gaan zien.

Latest Reviews