On Demand Review

The Defenders

On-Demand-Review

In The Defenders komen Matt Murdock, Jessica Jones, Luke Cage en Danny Rand samen om New York te redden

The Defenders series poster
Sinds 2015 kan je bij Netflix kijken naar de Marvel karakers en hun strijd om New York veilig te maken. In The Defenders komen zij samen om de krachten te bundelen. Want New York kan van de kaart geveegd worden door The Hand, en dat lukt Dare Devil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist niet alleen. Het gaat met ups en downs maar weten zij de verschillende spelers van de grote organisatie tegen te houden?

Update van Disney on demand

Het vormen van The Defenders

De makers van de serie hebben geprobeerd om het zo goed mogelijk te maken. Toch hebben zij een aantal steken laten vallen met het schrijven de serie. The Defenders deed er heel erg lang over voordat het een team was. De eerste vier afleveringen deden zij erover om van vier verschillende verhalen naar één serie te gaan.

Ook de superkrachten vond ik maar matig overkomen. Je weet dat Jessica heel sterk is, Luke Cage een ondoordringbare huid heeft, Matt heel goed is in kungfu en dat Danny daar een Iron Fist bij heeft. Alleen leek het niet alsof de super krachten heel veel uit maakte tijdens de gevechten. Maar ook dat het niet bekend werd gemaakt naar de andere in het team.

De karakters van The Defenders

Omdat dit door verschillende mensen wordt gemaakt merk je dat een karakter als Jessica Jones aan haar lot wordt overgelaten. Haar sarcastische en cynische dat zij had in haar eigen seizoen komt voor een klein gedeelte terug in de serie.

Ik ben met heel veel moeite door het eerste seizoen van Iron Fist gekomen en toen ik merkte dat er veel gebruikt werd uit het tweede seizoen van Dare Devil en het eerste seizoen van Iron Fist, rolde ik met mijn ogen.
Op de één of andere manier heb ik geen interesse in hem en wat er bij hem hoort. Zoals Colleen Wing, waarom moest zij haar eigen verhaal krijgen in het geheel?

Wie ik wel heel erg leuk vond waren Elektra, Foggy, Misty en Claire. De momenten dat zij in beeld kwamen vond ik heel erg leuk. Want zij wisten door een grap of opmerking er voor te zorgen dat je de focus weer had om door te kijken.

De slechteriken

De slechteriken vond ik maar matig in The Defenders. The Hand zou een hele gevaarlijke organisatie zij waarbij je zou verwachten dat zij veel macht hadden. Elektra kwam terug uit de dood en vanaf (bijna) het eerste moment merkte je dat er iets niet klopte. Later in de serie kom je erachter wat zij doet. Alleen had zij nog een stapje verder gemogen en volledige een slechterik worden.

Mijn verwachten lagen hoog toen ik hoorde dat Sigourney Weaver in The Defenders de slechterik zou zijn. Alleen moest ik dat direct bijstellen door de dingen die zij deed. Zij bleef maar praten tegen Elektra over waar zij spijt van had. Maar had het laten zien door een foto of een flashback. Dat had het krachtiger gemaakt. Ook de kleding keuze vond ik vreselijk. Zij zag eruit alsof zij heel erg oud was. Waar zijn Wilson Fisk en Kilgrave als je ze nodig hebt?

The Defenders

Het einde en hoe nu verder?

Het seizoen heeft (maar) acht afleveringen waardoor je er snel doorheen bent. De laatste aflevering legt direct een aantal nieuwe lijntjes voor nieuwe seizoenen. Mocht je The Defenders nog niet gezien hebben? Ga eerst kijken en kom dan terug om dit te lezen.

Wanneer het hoofdkantoor van The Hand ten onder is gegaan lijkt het alsof Matt Murdock en Elektra het niet overleefd hebben. Toch zie je dat hij in een bed ligt in een klooster. Eén van de zusters zegt: ‘Laat Maggie weten dat hij wakker wordt’. Dat kan maar één ding betekenen dat Matt en zijn moeder herenigd worden in het nieuwe seizoen van Dare Devil.
Jessica Jones is zoals bijna altijd te vinden in de kroeg. Zij en Luke Cage beloven elkaar dat zij in contact blijven. Daarna gaat zij terug naar haar appartement waar zij eindelijk het papier van het glas vandaan haalt. Jessica is terug als prive detective.

Misty Knight ligt in het ziekenhuis omdat haar rechter arm eraf gehakt is en nu wordt zij zoals veel stripboeken lezers haar herkennen. De Misty Knight die tegen het kwaad gaat vechten. Zij lijkt te gaan zweven tussen een nieuw seizoen van Iron Fist en Luke Cage. Maar geef deze heren samen een seizoen waarbij zij een duo volgen om tegen het kwaad te vechten.

Heb jij gekeken naar The Defenders? Wat vond jij van het eerste seizoen waarbij de helden samen vochten? Wat kon beter en wat vond je te gek?

Latest Reviews