The First Purge Trailer

Movie Trailers

De trailer van de prequel ‘The First Purge’ geeft een voorproefje van de slacht film

The First Purge
Bron: Universal Studios & Filmdepot | The First Purge

In 2013 begon de eerste film ‘The Purge’ aan de hype waarbij er werd gekeken of het hielp om mensen 12 uur in het jaar los te laten gaan op andere mensen. En met losgaan bedoel ik martelen en mogelijk vermoorden van andere Amerikanen. Maar waar dit allemaal vandaan komt was tot op heden niet bekend. En de trailer van ‘The First Purge’ lijkt daar een tipje van de sluier te laten zien.

Zelf vind ik de ‘The Purge’ franchise een bizarre horror genre waarbij ik eigenlijk niet durf te kijken, omdat ik er een claustrofobisch gevoel van krijg. Maar mijn nieuwsgierigheid wint en ik probeer met één oog alles te volgen en in mij op te nemen. Niet ik dat van die wraak gevoelens heb en mensen zoiets aan wil doen. Maar hoe mensen om gaan met het hebben van macht vind ik heel bijzonder.

De dag na ‘the fourth of July’ oftewel 5 juli zal ‘The First Purge’ in de Nederlandse bioscoop te zien zijn. In de trailer wordt er al iets getoond waar het psychologische experiment vandaan komt. Omdat de psycholoog, gespeeld door Marisa Tomei, denkt dat Amerika hier beter van wordt. Wilt zij dit één jaar testen. Verwacht niet dat mensen hier voorzichtig mee om gaan, ook al is het de eerste keer. Alles wordt er aan gedaan om andere mensen te pijnigen.

Wat ik heel goed vindt aan ‘The First Purge’ en de voorgaande films is dat in iedere films er wordt geprobeerd om zo origineel mogelijk om te gaan met de aankleding. Als je kijkt naar wat voor maskers er tot nu toe zijn gebruikt. Daar lijken de makers steeds creatiever van te worden. Maar kunnen zij ‘The Purge: Election Year’ toppen? Ik hoop van wel, want tot nu toe lijkt dit de, voorlopig, laatste ‘Purge’ film dat uit gaat komen.

Latest Reviews