Jackie Chan as Quan as the 'Electrician' in the bombers flat in THE FOREIGNER

The Foreigner Review

Jackie Chan en Pierce Brosnan nemen het tegen elkaar op in The Foreigner

The Foreigner Movie Poster
Bron: The Searchers & Filmdepot | The Foreigner

Acteur Jackie Chan staat bekend om zijn actie films waar hij helemaal los gaat. Daar laat hij in zien hoe je moet vechten tegen de slechteriken. Dat doet hij weer bij ‘The Foreigner’. Alleen neemt het hij dit keer op tegen de oude James Bond Pierce Brosnan. Dat beloofd veel goeds als het gaat om de actie.

Regisseur Martin Campbell en de schrijver David Marconi hebben er met de rest van de crew er voor gezorgd dat het een zo goed mogelijke film werd. De film ‘The Foreigner’ heeft het verhaal van ‘The Chinaman’ gebruikt. De schrijver Stephen Leather heeft het boek geschreven. De regisseur Martin Campbell regisseerde in het verleden een aantal hele bekende films als ‘Casino Royale’ en de ‘GoldenEye’. Lees de recensie na het verhaal en trailer van de film.

Dit is The Foreigner

Wanneer de dochter van een Chinese restauranteigenaar in Londen wordt vermoord door IRA terroristen en de politie geen actie wil ondernemen, besluit haar vader er alles aan te doen om haar dood te wreken en zelf voor gerechtigheid te zorgen.

De recensie van The Foreigner

Mijn verwachtingen waren heel erg laag omdat ik niet altijd fan ben van de film waar Jackie Chan in te zien is. Toch wist ‘The Foreigner’ mij op een positieve manier te verrassen. Want hij weet je al heel snel mee te nemen in zijn gevoel en waarom hij op bepaalde manieren handelt. Je hoopt dat zijn karakter gerechtigheid krijgt. Daar doet Pierce Brosnan ook nog een schepje boven op, want hij lijkt beter te acteren dan dat ik tot nu toe heb gezien.

Met zijn Ierse accent en houding wist hij mij te overtuigen van zijn acteerspel. Alsof hij de passie in deze rol stopte. En dat is te zien in de rol dat hij speelde.Wat de film heel goed doet is inspelen op de werkelijkheid. Vandaag de dag kan er door verschillende terroristische groeperingen een aanslag worden gepleegd. Je ziet in ‘The Foreigner’ hoe daar mee wordt omgegaan. En hoe er door verschillende mensen wordt gespeeld om er zelf beter uit te komen.

The Foreigner
Bron: The Searchers & Filmdepot | The Foreigner

Wat ook heel goed mee werkt is de soundtrack van ‘The Foreigner’. Diegene die daar verantwoordelijk voor was, was Cliff Martinez. Hij heeft voor de recent uitgekomen films ‘Game Night‘ en ‘Den Of Thieves’ ook de muziek gemaakt. Maar bij de Jackie Chan film weet hij de muziek op een manier te gebruiken dat de spanning heel snel wordt opgebouwd. Het klinkt heel modern maar heeft een klassiek randje. Alsof hij uit de jaren ’80 komt.

Jackie Chan laat in The Foreigner zien dat hij de meester van de vechtkunsten is

Het verhaal is niet heel spectaculair maar dat maar bij ‘The Foreigner’ ook niets uit. Want daar moet de film het niet van hebben. Maar van de vechtkunsten van Jackie Chan. Hij laat wederom zien dat hij de meester van de actie films is. En daar blijft het niet bij want de komende jaren zal hij in een aantal nieuwe projecten te zien zijn. Want ‘Rush Hour 4’ en ‘The Karate Kid 2’ zijn aangekondigd.

The Foreigner
Bron: The Searchers & Filmdepot | The Foreigner

Mijn conclusie is dat ‘The Foreigner’ een hele vermakelijke film is om te kijken. Heb geen hoge verwachtingen, dan valt het alleen maar mee. Als je van actie films houdt waar de hoofdrolspeler wraak neemt op de ander. Dan is deze film het kijken meer dan waard. Met hele goede actie scenes en de muziek die daar ook een handje bij helpt. Is het zeker een aanrader.

Latest Reviews

Ook interessant
Christopher Nolan komt in 2020 terug, de eerste beelden zijn te zien in de Tenet trailer
Tenet Trailer