The Hitman’s Bodyguard

Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds schieten en scheuren in The Hitman’s Bodyguard door Amsterdam en Den Haag

The Hitman's Bodyguard Movie Poster
Vorig jaar waren Amsterdam en Den Haag onveilig omdat er opnames waren voor de film The Hitman’s Bodyguard.
Toen de opnames bezig waren werden er al een aantal beelden getoond waarbij er flink wat stunts te zien waren. Dat beloofde veel goeds. De actie film draait nu bijna een maand in de bioscoop, en ik heb het eindelijk gezien.

Het script werd in 2011 geschreven en stond op de beroemde black list van scripts. Dat betekend dat de verschillende scripts die daarin te vinden zijn uniek in zijn soort zijn. Of het meest gewaardeerd door de studio’s maar nog niet gemaakt zijn. Andere films die daarin stonden waren Slumdog Millionaire, Spotlight en The Revenant. Past The Hitman’s Bodyguard daar ook in thuis? Lees mijn recensie van de film na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is The Hitman’s Bodyguard

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt. Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid.
Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich.

De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is.
Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt.

Dit vond ik van The Hitman’s Bodyguard

Mijn verwachtingen waren niet zo hoog voor The Hitman’s Bodyguard. Toch wist de cast van de film mij op een goede manier te verassen. Want je ziet aan de film wat voor soort budget te film had. Tegenwoordig zijn de budgetten heel groot en met een 30 miljoen euro is dat niets. Dat zie je terug met de speciale effecten en actie scenes die zijn opgenomen.

De films met de grote budgetten maken negen van de tien keer gebruik van de speciale effecten die met de computer zijn gemaakt. Die zie je bij The Hitman’s Bodyguard ook terug, alleen laat de film vooral practical effecten zien. Door auto’s door het beeld te laten vliegen. Maar wanneer er wel computer effecten worden gebruikt dan ziet het er niet heel slecht uit. Waar de film verder op leunt is de humor van Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds. De chemie tussen de acteurs is goed en dat spat ook van het beeld af.

The Hitman's Bodyguard

Wat brengen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson in bij The Hitman’s Bodyguard

De rollen van de acteurs hebben de juiste balans. Waar Ryan Reynolds met Deadpool om bekend staat is de personage die heel veel humor heeft. Nu is die rol weg gelegd voor Samuel L. Jackson, de rollen zijn in Hitman’s Bodyguard omgedraaid en dat is heel leuk om naar te kijken. De boodschap die hij ook heeft over wie de slechterik is zet het personage van Ryan Reynolds aan het denken. De scenes die met de andere acteurs worden opgenomen zorgen voor een leuke interactie. Zeker de liefdesscènes van Samuel L. Jackson en Salma Hayek.

Nederland heeft een grote rol in de film. Naast de steden Amsterdam en Den Haag hebben de Nederlandse acteurs Barry Atsma en Noortje Herlaar een kleine rol in The Hitman’s Bodyguard. Zo klein dat je niet moet knipperen met je ogen, want dan zijn zij al uit beeld. Ik vond Elodie Yung verfrissend omdat zij geen actrice is die in iedere blockbuster te zien is. Je kent haar van de Marvel Netlix series en nu is zij in een totaal andere rol te zien.
De film is qua verhaal een beetje cliché, waar twee mensen die hekel aan elkaar hebben bij elkaar worden gezet. En aan het einde van de film het goed met elkaar kunnen vinden. Dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken.

Mijn Conclusie

Omdat mijn verwachtingen niet al te hoog waren kon The Hitman’s Bodyguard niet snel tegenvallen. Het verraste mij hoe de chemie tussen de twee acteurs van het beeld spatte. Ook zijn de effecten op een handige manier opgelost door het grotendeels op practical effecten te houden. Het kan een cliché verhaal zijn maar de film maakt het goed door op de humor te leunen.

Latest Reviews

Ook interessant
Beste Valentijns films op Netflix