Bron: Entertainment One & Filmdepot | The House With A Clock In It's Walls

The House With A Clock In It’s Walls Review

Regisseur Eli Roth maakt met The House With A Clock In It’s Walls de overstap naar een familie film

Regisseur Eli Roth maakt met The House With A Clock In It's Walls de overstap naar een familie film
Bron: Entertainment One & Filmdepot | The House With A Clock In It’s Walls

Sinds het uitbrengen van ‘Cabin Fever’ wist regisseur Eli Roth zichzelf te bewijzen met de meest uiteenlopende titels voor volwassenen. Films die ieders een vleugje van Eli zijn stijl bevatten. Tot nu toe heeft hij geen film gemaakt dat is geschikt voor het gezin met wat oudere kinderen. Daar is verandering in de gekomen met het lanceren van ‘The House With A Clock In It’s Walls’.

Het verhaal van de film werd in de jaren ’70 geschreven en werd toen vertaald naar televisie. Nu jaren later is het terug, met een moderne twist. Hij heeft de film niet alleen gemaakt. Het bedrijf Amblin Studio’s van Steven Spielberg was hier bij betrokken. Je merkt aan de film dat beide heren bij ‘The House With A Clock In It’s Walls’ zijn betrokken. De handtekeningen staan er onder. Na het verhaal van de film meer over mijn indrukken.

‘The House With A Clock In It’s Walls’ vertelt het verhaal over Lewis, die wanneer zijn ouders overlijden naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok. Er gebeuren de meest vreemde en onverwachte dingen waardoor Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is met zijn oom, de vriendelijke buurvrouw Zimmerman en het huis, iets magisch!

Lewis wordt door hen meegenomen in de wereld van magie en bezweringen, probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend, maar ervaart dat er duistere krachten meespelen. Samen met zijn oom en buurvrouw neemt Lewis het op tegen deze duistere krachten en zijn zij vastberaden de magische klok in het huis te stoppen voordat deze de wereld verwoest.

Voor de jongere kijkers kan The House With A Clock In It’s Walls aan de enge kan zijn

Voor de jongere kijkers kan The House With A Clock In It's Walls aan de enge kan zijn
Bron: Entertainment One & Filmdepot | The House With A Clock In It’s Walls

Laat ik beginnen met het begin van ‘The House With A Clock In It’s Walls’. De film probeert vanaf het eerste moment je mee te nemen in de emoties van de verschillende karakters. Voor mij was het wennen dat er direct tranen kwamen bij Lewis. De acteur Owen Vaccaro wist mij niet te overtuigen met de emotionele scenes. Daar komt bij dat ik de eerste helft nodig had om in de film te komen. Waardoor ik geen connectie voelde.

Vanaf het moment dat het gevaar pas los kwam, had ik het gevoel dat ‘The House With A Clock In It’s Walls’ op gang kwam. En dat ik een gevoel kreeg met de hoofdpersonen. Ook al heeft Eli Roth met de film de overstap gemaakt naar een familie film. Hij is het niet verleerd om horror in de film te stoppen. Door bijvoorbeeld Pennywise achtige poppen in de film te plaatsen. Het gaf mij de kriebels.

Voor de jongere kijkers kan The House With A Clock In It's Walls aan de enge kan zijn
Bron: Entertainment One & Filmdepot | The House With A Clock In It’s Walls

Je krijgt geen magie te zien, dat alleen voor kinderen is bedoeld. De film heeft een donkere toon en dat is ook verwerkt in de magie. Lewis weet zijn mannetje te staan en je ziet hem in de loop van ‘The House With A Clock In It’s Walls’ groeien, van een klein muisje tot een jongen die weet wat hij wilt en dat durft te melden.

De humor in The House With A Clock In It’s Walls is geschikt voor het hele gezin

Wat ik wel vreemd vond is dat er voor gekozen is om op een vreemde manier vriendschap in de spotlight te zetten. Lewis wordt als een hond behandeld, en dat gaat heel erg ver. De boodschap dat met ‘The House With A Clock In It’s Walls’ wordt meegegeven is dat je mag zijn wie je bent. Want als je bijzonder of een betje vreemd bent, dan ben je interessant. Er is maar één persoon in de wereld zoals jij.

De humor in The House With A Clock In It's Walls is geschikt voor het hele gezin
Bron: Entertainment One & Filmdepot | The House With A Clock In It’s Walls

De manier waarop alles in beeld wordt gebracht vond ik mooi en voelde rijk aan. Je merkte dat er bij een aantal scenes gebruik is gemaakt van praktische effecten. Voor mij kan dat een enorme meer waarde hebben. De computer effecten waren heel erg goed en wisten de wat flauwe humor goed te benadrukken. Zoals de poepende struik in de vorm van een leeuw.

Ik wil ‘The House With A Clock In It’s Walls’ aanraden om te gaan kijken. Het is een vermakelijke film voor het hele gezin. Van jong en oud, soms aan de enge kant. Zeker voor de wat kleinere kijkers. De humor, effecten, Cate Blanchett en Jack Black weten de film heel goed te verkopen.

Latest Reviews