The Hurricane Heist Review

Er wordt in The Hurricane Heist een overval gepleegd, niet de meest comfortabele omstandigheden

The Hurricane Heist Movie Poster
Bron: Dutch FilmWorks & Filmdepot | The Hurricane Heist

Na het zien van ‘The Hurricane Heist’ trailer leek het mij een film dat een mix van actie en natuur geweld zou zijn. De film draait in de bioscoop en mijn nieuwsgierigheid kon de film niet weerstaan. Als je na gaat de Rob Cohen deze film heeft gemaakt met een budget van 35 miljoen euro. Dan wil ik wel zien hoe creatief de maker zijn omgegaan met de effecten.

Je kent Rob Cohen van een aantal andere films. Hij gaat al jaren mee in de filmwereld, maar zijn bekende werk als ‘The Fast and the Furious‘, ‘The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor’ en ‘xXx’ moet je toch kennen. Als je kijkt naar zijn vorige werk, dan kan je veel actie verwachten.

In ‘The Hurricane Heist’ draait het om het geld dat in een financieel instelling ligt en de grootste orkaan ooit gemeten. Want een groep jonge hacker bedenkt het plan om 600 miljoen dollar te stelen wanneer de orkaan over het dorp raast. Alles lijkt tot in de details te zijn gepland. Maar bewaakster Casey, en de broers Toby en meteoroloog Will proberen dit tegen te houden. Want zij willen er voor zorgen dat de dieven er niet met al het geld vandoor gaan.

De recensie van The Hurricane Heist

Zoals ik hierboven al beschreef is het budget niet het grootste wat er in Hollywood voor een film wordt gegeven. De laatste films die Rob Cohen heeft gemaakt hadden een gelijk budget als ‘The Hurricane Heist’. Aan de effecten kan je goed zien dat je naar een film kijkt dat zich moet bewijzen door de effecten die niet met de computer worden gemaakt.

Want de scenes waarbij de auto’s achter elkaar aan scheuren en waar de praktische effecten worden gebruikt zijn het best. Toch hebben de makers goed werk afgeleverd als het gaat om de effecten die bij de orkaan worden gebruikt. Zo lijkt er gevaar te zijn, ook al zit je met een 3D bril op in de bioscoop.

The Hurricane Heist Review
Bron: Dutch FilmWorks & Filmdepot | The Hurricane Heist

De film heeft geen gezichten waar je direct naar de bioscoop zou gaan, en daarmee wil ik ook zeggen dat het acteer werk soms lachwekkend is. Want er moet een bepaalde emotie worden overgebracht, maar dat kwam niet over bij mij. Het laatste wat ik wil aankaarten, is het feit dat sommige dingen te makkelijk gingen in ‘The Hurricane Heist’.

De makers van ‘The Hurricane Heist’ proberen het beste uit het budget te halen

Want het gebouw waar de 600 miljoen dollar lag moest zwaar beveiligd zijn, maar de dieven waren zo binnen. Door een luik op te blazen. Daarmee verloor de film zijn geloofwaardigheid. Daarnaast waren sommige karakters heel erg sterk. Want wanneer je last hebt van de wind en je krijgt een schuif deur heel makkelijk open. Dan vraag ik mij af hoe je dat met twee handen voor elkaar kreeg.

The Hurricane Heist Review
Bron: Dutch FilmWorks & Filmdepot | The Hurricane Heist

Toch moet ik zeggen dat je met het budget ook niet alles voor elkaar kan krijgen om het van begin tot eind gelikt eruit te laten zien. De makers hebben een film gemaakt dat vermakelijk is om naar te kijken. Het enige wat mij opviel is dat zij een berg aan filters over bepaalde shots deden zodat zij het konden verbloemen.

Mocht je ‘The Hurricane Heist’ willen zien? Ga naar de bioscoop om het in 3D te zien. Wil je naar de film kijken zonder dat de kleine details opvallen? Dan zou ik wachten en de film thuis gaan kijken wanneer je het kan gaan streamen.

Latest Reviews

Ook interessant
Pose Season 2 Trailer