The Incredibles Review

De superhelden familie werken samen als ‘The Incredibles’

The Incredibles Movie Poster
Bron: Disney’s Pixar & IMDB | The Incredibles

In 2004 wist Pixar de wereld te veroveren met de geanimeerde superhelden familie ‘The Incredibles’. Toen der tijd waren de superhelden films niet zo populair als dat ze nu waren. En was het een leuke verandering van de animaties films die je van Disney en Pixar was gewend.

De fans hebben jaren lang moeten wachten tot dat de animatie studio bekend maakte er een vervolg op de film werd uitgebracht. Vanaf 27 juni kan je ‘Incredibles 2‘ gaan zien. Maar lees eerst de recensie van ‘The Incredibles’ om te weten wat er vooraf allemaal is gebeurd.

De superhelden krijgen in ‘The Incredibles’ te maken met veel negativiteit rondom hun identiteit. Zij moeten onderduiken en een normaal leven leiden. Mr. Incredible en Elastigirl gaan samenwonen, stichten een gezin maar het blijft kriebelen om mensen te helpen. Mr. Incredible neemt een missie aan en komt daarmee in gevaar, waardoor het gezin er naar toe gaat om hem te helpen.

https://youtu.be/sZwWCrFNfzQ

De recensie van The Incredibles

De animatie van de superhelden en hoe de personen eruit zien is iets wat je vaker terug ziet bij Pixar. Ronde vormen, het zijn mensen maar hebben vormen die afwijken. De makers hebben heel goed gekeken wat de verschillen zijn per karakter. Zo is Mr. Incredible neergezet als een superheld die al jaren niet heeft getraind.

Maar Elastigirl is lang en dun waardoor de superkrachten ook goed over komen. In 2004 werd er een goede verandering getoond op wat je als kijker gewend was om op het witte doek te zien. De superhelden die toen op kwamen waren de ‘X-Men’. De dynamiek van ‘The Incredibles’ is daarmee ook anders, omdat het draait om het gezin.

The Incredibles Review
Bron: Disney’s Pixar & IMDB | The Incredibles

En daar komen de superkrachten bij. Hoe de superkrachten in de film verwerkt zijn is heel goed bedacht. Zo is Dash heel snel, maar haalt daar op zijn jonge leeftijd kattenkwaad mee uit. En Violet is net aan het puberen en heeft een oogje op een jongen. Waardoor zij onzichtbaar wordt en niet zichtbaar voor de ander.

Aan de ene kant laat de film ‘The Incredibles’ een serieuze kant zien maar neemt het zichzelf tegelijkertijd niet serieus. Omdat het de vooroordelen van superhelden laat zien. Zoals de spandex pakken, de maskers die zij op hebben om niet herkenbaar te zijn. De animatie gaat vandaag de dag nog steeds mee. Ook al merk je dat er heel veel verbeterd is met de films die na ‘The Incredibles’ kwamen.

Latest Reviews

Ook interessant
Top Kerst nummers van Lisa Lois, Pleun en Caro Emerald