Bron: Decider.com | Movies That Makes Us

The Movies That Made Us

De Netflix serie The Movies That Made Us laat zien hoe de klassiekers uit de ’80s zijn ontstaan

De Netflix serie The Movies That Made Us laat zien hoe de klassiekers uit de '80s zijn ontstaan
Ben: IMDB & Netflix | The Movies That Made Us

Netflix heeft een aantal bekende documentaires op de dienst staan. Van natuur, voedsel tot en met een kijkje achter de schermen bij in de entertainment industrie. De makers van ‘Toys That Made Us’ zijn terug met een kijkje achter de schermen, dit keer bij een aantal films. Want hoe zijn de klassiekers ontstaan? Daar krijg je in de serie ‘The Movies That Made Us’ met vier afleveringen antwoord op.

Het draait in ‘The Movies That Made Us’ om de films: ‘Dirty Dancing’, ‘Die Hard’, ‘Home Alone‘ en ‘Ghostbusters‘. Vier iconische films waar mensen tot op de dag van vandaag met veel plezier naar kijken. Wat deze serie zo leuk maakt, is dat je als kijker mee krijgt hoe de makers toen te werk gingen. Want als de film eenmaal in de bioscoop draait, lijkt het heel goed geregeld te zijn. Terwijl dat niet het geval hoeft te zijn.

Bij een groot deel van de boven genoemde films is dat zeker niet het geval. Want een aantal titels waren bijna niet gemaakt of uitgebracht in de bioscoop. Waardoor ik na het zien van de vier afleveringen, het gevoel kreeg dat deze makers op het juiste moment op de goede plek waren. Als iets anders was gelopen, hadden wij de vier films helemaal niet gekend.

Er zijn genoeg documentaires die je proberen te entertainen terwijl jij wordt overladen met informatie. Alleen wordt het op zo’n droge manier gedaan, dat je het al snel afzet. Dat is niet het geval bij ‘The Movies That Made Us’. Alleen de voice-over was al entertainment genoeg om te blijven kijken. De montage, animatie en commentaar van de makers maken het een genot om naar te kijken.

Voor films fans is de vierdelige serie een must om te zien

Om te beginnen bij de intro van iedere aflevering. Je gaat letterlijk terug in de tijd, toen films niet bomvol zaten met CGI en animatie. Niet dat het nu slechter is, maar het was een andere tijd. Tussen de interviews door, krijg je ook beelden te zien van de films. Zodat je ook kan zien waar het over gaat. Waardoor het geheel van de aflevering aan elkaar wordt geplakt.

Als filmfan is het een must om te zien hoe de film tot stand zijn gekomen. Het magische gordijn wordt ontdaan en je krijgt te zien hoe bepaalde scenes zijn opgenomen. De makers van de films delen met ‘The Movies That Made Us’ achtergrond informatie dat alleen de harde kern kent. Of de mensen die waren betrokken achter de schermen. De anekdotes zorgen voor een glimlach op het gezicht van de fan.

Waardoor ik bij ‘Die Hard’ en ‘Home Alone’ met open mond zat te kijken. Want in de film hebben de makers het zo in elkaar gezet, dat je er niets van terug ziet. Wat duidelijk maakt wat film magie kan creëren, en dat in de jaren ’80. Ik hoop dat Netflix er een vervolg aan gaat geven. Want er zijn genoeg films uit de jaren ’80 die informatie over het maken hebben. Denk aan ‘Gremlins‘, ‘Childs Play’ en ‘E.T. the Extra-Terrestrial’.

Latest Reviews

Ook interessant
Black Panther streeft in de VS de film Titanic voorbij