The New Division – One Night In Tokyo

Ga los met ‘One Night In Tokyo’ van The New Division

The New Division
En dat bedoel ik op een hele positieve manier. Want het los gaan met The New Division moet een makkie zijn! De muziek spreekt voor zichzelf en heeft een futuristisch gevoel. Alsof je de film ‘Blade Runner 2049‘ in komt lopen. Maar dat is ook de goede richting als het gaat om de genre waar je The New Division in kan vinden. Het is filmisch, donkere elektronische pop.

Een genre dat je niet bij de eerste de beste radiostation voorbij hoort komen. Maar toch is het helemaal van nu. Zeker met de terugkeer van de synthesizer. Dat je direct een toekomst gevoel geeft, maar ook het geluid van de jaren ’80 en begin ’90 horen. The New Division is een artiesten naam van John Glenn Kunkel.

En voor de muzikanten uit Los Angeles is hij geen onbekenden. Want de man, ook afkomstig uit de beroemde stad, heeft onder de naam The New Division drie albums en vier EP’s uitgebracht. Een hele prestatie als je na gaat dat zijn muziek niet door iedereen wordt gestreamd of wordt gedownload. Ook al hebben miljoenen mensen wereldwijd zijn muziek gestreamd via Spotify. Daarnaast heeft hij ook verschillende remixen en producties gemaakt voor andere artiesten.

De EP ‘Fader’ komt eraan, maar wat kan je verwachten van The New Division?

Na de albums en EP’s is het tijd om nieuwe muziek uit te brengen. En de single ‘One Night In Tokyo’ is een heel goed vervolg. Binnenkort komt de lang verwachte EP ‘Fader’ uit. Waar je een vergelijkbaar geluid gaat horen. Waar veelvoudig gebruik wordt gemaakt van de synthesizer, maar ook de donkere elektronische geluiden op terug komen. Net als of op de single hoor je de stem van de zanger
over de bijna klassieke geluiden.

Het is een hele goede match waar hij zingt over de verschillende stadia in relaties. Waar de single ‘One Night In Tokyo’ gaat over een bijzondere liefdesrelatie. Heeft hij al los gelaten dat het op de aankomende EP ook gaat over intimiteit in een bijna verloren relatie. Het geen dat de verschillende nummers gemeen hebben is dat je de stem en de genre muziek heel goed kan herkennen. Een handtekening van de maker The New Division.

Latest Reviews