Disney Movie Review

The Princess and the Frog

The Princess and the Frog is de laatste 2D animatie film van Disney

The Princess and the Fros Movie poster
In 2009 probeerde Disney een nieuwe Prinses aan de lijst toe te voegen.
Door de 2D animatie film ‘The Princess and the Frog’ uit te brengen probeerde de animatie studio de magie van de Disney klassiekers zoals jaren ’90 terug te halen.

Door het beroemde verhaal van de kikker die na een kus in een prins veranderde een twist te geven moest het een avonturen film worden met de ingrediënten die je verwacht van een Disney animatie film.
Wat ik heel leuk vind is dat niemand minder dan Opdrah Winfrey de stem van moeder Eudora had ingesproken.
Lees mijn recensie over The Princess and the Frog na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is het verhaal van The Princess and the Frog:

Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz.
Te midden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt. Om weer een mens te worden moet zij opzoek naar de Mama Odie om de betovering te verbreken.

Dit vond ik van The Princess and the Frog

Voor mij is dit een pareltje die niet door iedereen gewaardeerd kan worden. Zeker omdat het de laatste 2D Disney animatie film is die gemaakt is. Na deze film kwamen alleen maar 3D Disney animatie films uit zoals: Tangled, Wreck-It Ralph en natuurlijk Frozen.

De animatie vind ik ook prachtig om naar te kijken. Heeft mij een nostalgisch gevoel, want tijdens mijn jeugd was het (bijna) alleen maar 2D wat er werd uitgebracht.
Als je de animatie met oudere Disney klassiekers vergelijkt is het strakker en ziet het er beter uit.
Een andere sfeermaker dat tijdens de film naar voren kwam was de muziek. Want the Princess and the Frog heeft soul, R&B, Pop en alles wat daar tussenin zit.

The Princess and the Frog

Natuurlijk kan the Princess and the Frog niet zonder de bekende elementen die Disney in bijna alle films stopt.
Zo zijn er een aantal verborgen verwijzingen te zien tijdens de film. Zo komen de lamp en het magisch tapijt van Aladdin voorbij. Ook heeft een tram het bekende nummer A-113 dat refereert aan het klaslokaal waar bekende animators van Pixar en Disney les kregen. En als laatste natuurlijk de verborgen Mickey’s.

Er zit ook emotie in de film, de vader van Tiana komt te overlijden. Ook wilt Tiana een eigen zaak en blijft vechten om dat voor elkaar te krijgen. een vrouw met power!
Zij moet samen met de prins opzoek naar een oplossing voor het probleem dat zij heeft. Iets waar meerdere Disney prinsessen mee te maken hebben gehad.

Latest Reviews