Source: MELINDA SUE GORDON & NETFLIX © 2020 | The Prom

The Prom Trailer

The Prom trailer laat een muzikale film voor de komende donkere avonden zien

De projecten van Ryan Murphy worden met veel liefde voor Netflix online gezet. Tot nu toe lijken de series en films goed te worden ontvangen. Waardoor de volgende release niet snel genoeg kan komen. Het is nog een kleine twee weken wachten tot dat de film uit komt, gelukkig heeft Netflix ‘The Prom trailer’ online gezet.

In ‘The Prom’ worden de New Yorkse theateracteurs Dee Dee Allen en Barry Glickman geconfronteerd met een crisis: hun nieuwe, dure Broadway-show is een enorme flop, waardoor hun carrières opeens in het slop zitten. In een dorpje in de Amerikaanse staat Indiana heeft middelbare scholier Emma Nolan ondertussen te maken met een ander soort hartzeer: ondanks de steun van het schoolhoofd heeft de voorzitter van de leraar-ouderraad Emma verboden om naar het afstudeergala te komen met haar vriendin Alyssa. Dee Dee en Barry besluiten hun imago op te krikken door Emma uit haar hachelijke situatie te redden en reizen naar Indiana met Angie en Trent, een ander cynisch acteurspaar dat een professionele boost nodig heeft.

De eerste bewegende beelden, de eerste teaser, lieten niet zien waar de film over zou gaan. Er is te zien dat Ryan Murphy een sterrencast heeft gestrikt. Daarnaast is de sets/decors etc. van goede kwaliteit en dat het een hysterische musical wordt. Dat bevestigen de nieuwe beelden in ‘The Prom trailer’ nogmaals.

In de film is er ruimte voor diversiteit en posiviteit

The Prom trailer laat een muzikale film voor de komende donkere avonden zien
Source: Sonybroadway GIPHY | The Prom

Alleen krijgt de kijker van de trailer, voor het eerst een duidelijk verhaal te zien. Het draait in de film om Emma en Alyssa. Een lesbisch koppel dat vast zit, omdat ze niet mogen zijn wie zij zijn. Een herkenbaar beeld, ook in 2020. Andere relaties komen ook aanbod in de film, andere relaties naast de relatie tussen twee vrouwen. Het gaat over liefdes die door andere die als ‘normaal’ worden gezien.

De releasedatum 11 December 2020 is heel slim gekozen. Mensen zijn op zoek naar content om tijdens de lange avonden op de bank te kijken. Na het zien van ‘The Prom trailer’ bleef ik zitten met een goed gevoel. In het verhaal gaat er (waarschijnlijk) verandering plaatsvinden. En wel door met een feel good twist te komen, waardoor de kijker tijdens maar ook achter af een leuke tijd heeft gehad.

Waar ik op hoop is dat de makers met gigantische catchy muziek gaan komen. Dat kan niet anders, want het verhaal en de muziek komt van de Broadway versie. Daarnaast zal dit zeker een hit gaan worden. Met namen als: Meryl Streep, James Corden, Kerry Washington, Keegan-Michael Key en Nicole Kidman kan het bij Netflix niet misgaan.

Ik ben benieuwd hoe de nieuwkomer Jo Ellen Pellman, zoals Netflix het zelf in de synopsis vermeldde, gaat doen. Als nieuwkomer wordt je tussen de zwaar gewichten ingezet, als goede kwaliteiten hebt. Al met al is het nog even afwachten hoe het eind resultaat eruit gaat zien.

Latest Reviews