Photo Credit: Paramount Animation. | The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run Review

Reader Rating6 Stemmen
5.7
6.6

Netflix haalt ‘The SpongeBob Movie: Sponge on the Run’ naar de streamingdienst

Netflix haalt 'The SpongeBob Movie: Sponge on the Run' naar de streamingdienst
Photo Credit: Paramount Animation. | The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

De bioscopen moeten het al een lange tijd doen zonder de grote blockbusters. Één van de titels die afgelopen zonder in de bioscoop zaal zou komen, was ‘The SpongeBob Movie: Sponge on the Run’. Tot nu toe heeft de film alleen de bioscoopzalen in Canada gezien. In Nederland moet je bij Netflix zijn. De streamingdienst heeft de eer om de splinternieuwe film, zonder extra kosten aan te bieden.

Wanneer zijn beste vriend Gerrit plotseling wordt weggerukt, neemt SpongeBob, Patrick mee op een idiote missie tot ver buiten Bikini-Broek om hun vriend met roze dop te redden.

De originele SpongeBob serie is al een hele lange tijd op televisie te zien. Ik heb niet iedere aflevering gezien, en geen die hard fan. Toch kan ik bepaalde afleveringen waarderen, en lachend op de bank liggen. Dat lachen om de overdreven humor en hysterie heb ik in de voorgaande films gemist. Waardoor ik heel benieuwd was of de derde film het gevoel van de serie wel overneemt. Daar zijn de makers in geslaagd.

Het heeft te maken me de humor, manier waarop het verhaal gaat. De bizarre scene met Keanu Reeves en Danny Trejo. Waarbij ik het idee had in een vreemde trip te zitten. Waarbij zombies in een saloon stonden te dansen, en dankzij het zonlicht verder konden. Dat soort scenes en dubbelzinnige humor maakte de film een genot om naar te kijken.

De 3D animatie stijl in ‘Sponge on the Run’ past perfect bij de franchise

De 3D animatie stijl in 'Sponge on the Run' past perfect bij de franchise
Photo Credit: Paramount Animation. | The SpongeBob Movie: Sponge on the Run

Waar ik ook van kon genieten, was de animatie. Met de film ‘Sponge Out of Water’, werd al duidelijk dat de makers wilde experimenteren met de animatie stijl. In de tussentijd is er veel verbeterd en veranderd. Voor de 2020 film, is er gekozen voor een 3D effect. Ik ben de 2D animatie van de serie gewend, maar na de eerste scene begon de nieuwe stijl te wennen.

Aan het eind van ‘Sponge on the Run’ was het al normaal. In de loop van de film, merkte ik dat er meer details in de karakters waren te zien. Dat zit hem in bijvoorbeeld het haar van onder andere Sandy, emotie in het gezicht en de details op de burger-auto van Mr. Krabs.

Natuurlijk moet het verhaal in de film ook kloppen. In grote lijnen was dat het geval, al voelde het aan als een extra lange aflevering. Het was een verhaal dat tussen een andere in de serie gepast. Ik wil het verhaal niet helemaal de grond instampen. Want het moet wel makkelijk zijn om voor een jonger publiek te volgen. Dat was het, want er moet wat gebeuren om Gerrit terug te halen. Waarbij de humor er voort zorgt, dat het niet te eentonig en te langdradig wordt.

De introductie van de spin-off serie wordt niet subtiel gedaan

Er was een goede reden voor de makers om de film ‘Sponge on the Run’ te maken. Het was tijd om de fans op een creatieve manier te introduceren met een leven voor de serie. Namelijk hoe een hele jonge SpongeBob kennis maakt met Sandy, Gerrit, Patrick, Octo en Mr. Krabs op kamp. Dat gebeurd in de film door middel van een aantal flashbacks.

Waardoor de introductie er flink boven op komt te liggen. Het had namelijk niets te maken met het proces waar SpongeBob en Patrick in zaten. Ik was heel benieuwd of de makers in zouden slagen om de spin-off serie op een goede manier te introduceren. Dankzij de flashbacks is dat zeker gelukt.

Alleen ben ik bang dat het is gemaakt voor een heel jong publiek, wat niet direct naar de film of serie heeft gekeken. Ik zit niet in de doelgroep van de makers, en het sprak mij niet aan. Daarom past de film het best bij Netflix. Waardoor je zonder extra kosten naar de film kan kijken.

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run Review
Het Verhaal
6
CGI/Animatie
8.5
Regie
6
Het einde v/d film
6
Reader Rating6 Stemmen
5.7
Pluspunten
De 3D animatie past perfect bij de bekende karakters
De humor is over de top, hysterisch, dubbelzinnig en gaat soms te ver
Het gevoel en sfeer van de animatie serie, wordt in de derde animatie film meegenomen
Minpunten
Het verhaal is op sommige punten simpel en te voor de hand liggend.
Een heel jong publiek moet worden geïntroduceerd met de spin-off serie
6.6

Latest Reviews

Ook interessant
Wind River