Bron: Netflix | The Umbrella Academy

The Umbrella Academy Review

Weet Netflix met The Umbrella Academy te concurreren met Marvel en DC Comics?

Wat was er zo goed aan The Umbrella Academy van Netflix?
Bron: Christos Kalohoridis & Netflix | The Umbrella Academy

Nu Netflix afscheid heeft genomen van de Marvel series, moesten zij met eigen content gaan komen. Daar wachten zij niet op en met de verschillende Dark Horse Comics strips is er genoeg keus. Eerder kwam de film ‘Polar‘ uit en niet veel later volgde de serie ‘The Umbrella Academy’.

Mijn verwachtingen na het zien van de trailer waren niet al te positief. Want de vergelijking met een ‘X-Men’ film was al snel gemaakt. Wat niet helemaal eerlijk is, omdat dit een totaal andere kant op zou kunnen gaan. Plus dat tot nu toe de superhelden series niet een al te groot budget hadden, en heel goedkoop overkwamen. Na het zien van het eerste seizoen van ‘The Umbrella Academy‘ vond ik het tijd om er een recensie aan te wijden.

Wat heel goed is aan ‘The Umbrella Academy’ is dat de verschillende karakters heel goed met elkaar matchen. Je krijgt een diversiteit aan personages te zien, waarbij de één je inpakt met manieren. Terwijl de ander moet groeien en aan het eind pas als positief wordt ervaren. Mijn favorieten waren: Number 5 en Klaus.

Wat was er zo goed aan The Umbrella Academy van Netflix?

D

Wat was er zo goed aan The Umbrella Academy van Netflix?
Bron: Netflix | The Umbrella Academy

aarbij vond ik de karakters Cha-Cha en Hazel. De acteurs van deze rollen wisten meer te doen met het karakter dan dat andere dat deden. Waardoor je direct een klik had met hen. Waardoor een dronken of high karakter en een 58 jaar oude man in een jongens lichaam als realiteit worden gezien. De rest van de cast was oké maar sprongen voor mij er niet direct uit. Ik had meer verwacht van Ellen Page, want zij had het meest interessante karakter. Toch kon ik haar pas waarderen aan het eind van het eerste seizoen.

Mijn twijfel of verwachting van deze serie lag laag, omdat ik niet zo’n fan ben van superhelden series. Over het algemeen is het budget niet groot en zijn de effecten matig. Dat was bij ‘The Umbrella Academy’ zeker niet het geval. Er is flink wat geld in het tiendelige seizoen gestopt. Dat was te zien, waardoor een karakter als Pogo (een geanimeerde aap) samen met de superkrachten perfect in beeld werden gebracht. Het was filmisch en goed van begin tot aan het eind.

De filmwereld had het voor mij een beetje verpest voordat ik aan ‘The Umbrella Academy’ begon. Want er zijn een hele hoop films uitgekomen waarbij de Apocalypse een grote rol speelde. Denk aan: ‘Ghostbusters‘ en ‘X-Men: Apocalypse’. Het eind resultaat was niet altijd goed, en liet een nare nasmaak achter. Toch hebben de makers het hier goed gemaakt, op een aantal kleine foutjes na dan.

Voor vele kan het eerste seizoen van The Umbrella Academy lastig zijn om door te komen

Wat was er zo goed aan The Umbrella Academy van Netflix?
Bron: Christos Kalohoridis & Netflix | The Umbrella Academy

Het verhaal zat goed in elkaar, en na een aantal aflevering werd ik als kijker als snel naar de schuldige geleid. De vraag was alleen, hoe de leden van ‘The Umbrella Academy’ het verhaal anders zouden laten verlopen. Daarbij kwamen de persoonlijke problemen, die op een bepaald manier ook met het grote verhaal hadden te maken.

De tien uur durende film was voor mij geen straf om naar te kijken, door de grote sets, goede effecten, actie, (algemene) acteer werk en de afwisseling van humor en drama. Dat maakte voor mij de perfecte combinatie om toch te blijven kijken. Ondanks dat de makers er elementen hadden toegevoegd, wat als afslag zou kunnen overkomen. Terwijl je met dat soort scenes meer informatie over bepaalde karakters krijgt.

Wat mij betreft mag er heel snel een tweede seizoen van ‘The Umbrella Academy’ worden gemaakt. Alleen ben ik bang dat wij daar nog een tijd op moeten wachten. Als er überhaupt een deel twee komt. Er moeten heel wat mensen gaan kijken om Netflix over te halen. Het grote budget verdiend zich anders niet terug, en dat is zonde van de investering. De mogelijkheden zijn er wel, want na wat research zijn er genoeg strips die kunnen worden gebruikt voor een tweede of zelfs een derde seizoen.

Latest Reviews