Televisie

This Time Next Year

De normale Nederlander hoopt dat zijn dromen in een jaar uitkomen in This Time Next Year van RTL 4

De normale Nederlander hoopt dat zijn dromen in een jaar uitkomen in This Time Next Year van RTL 4
Bron: Televizier & RTL | This Time Next Year

De programma makers van ‘This Time Next Year’ waren een geruime tijd bezig om kandidaten voor het programma te vinden. Sinds vorig jaar tot en met begin van 2018 waren er verschillende promotie filmpjes te zien bij RTL 4. Afgelopen 13 september werd de eerste aflevering uitgezonden, en op de sociale media werd er veel over gesproken.

Dat bedoel ik vooral in de negatieve zin. Voor mij een goede reden om het programma te gaan kijken en mijn kritische blik los te laten. Na het zien van een aflevering was er al genoeg om over te schrijven. Want wat is er zo bijzonder aan het nieuwe RTL 4 programma?

Om te beginnen zal ik de bedoeling van het programma ‘This Time Next Year’ uitleggen. De mensen die je in het programma ziet, hebben stuk voor stuk een droom. In een jaar tijd willen zijn er alles aan doen om die te verwezenlijken. Voor de kijker thuis moet ‘This Time Next Year’ een feel-Good programma zijn. Waarbij je enthousiast moet worden met wat deze mensen allemaal proberen en na een jaar hopen te bereiken.

Toch gaat het op een aantal punten gigantisch mis. Want het is aan Wendy van Dijk om de ondersteunende factor te zijn. Om het verhaal goed te vertellen maar vooral de sympathie te kweken. Dat lukt niet helemaal, want de verhalen zijn op sommige punten heel bijzonder. Maar het geeft niet het ‘wauw’ effect wat je als programma maker krijgen.

Is This Time Next Year het programma dat bij Wendy van Dijk past?

De manier waarop Wendy haar mede leven en enthousiasme wilt laten zien komt op een manier over alsof zij tegen kinderen aan het praten is. Vooral de manier van haar stem gebruik komt heel kleinerend over. Misschien niet op diegene die in de studio zit, maar wel voor mij als kijker.

Is This Time Next Year het programma dat bij Wendy van Dijk past?
Bron: Persgroep, AD & RTL | This Time Next Year

Hoe goed Wendy het ook bedoeld, maar zij lijkt niet tot haar recht te komen in de studio. Ook dankzij het loopje waarbij zij een jaar verspeeld momt vreemd over. Alsof RTL duidelijk wilt maken dat zij op een hippe manier een programma maken. Alleen lijkt het voor Wendy heel ongemakkelijk te zijn.

De sympathie en medeleven was bij mij ver te zoeken. Je krijgt bij iedere persoon met een droom, een filmpje te zien met hoe zij leven en met welk droom zij naar de studio komen. Het is voor mij te kort om op een gemeende manier met hen mee te leven. Laat meer zien en minder dromen in een aflevering. Zodat je rustig tijd kan investeren in de persoon in kwestie.

Het goede aan ‘This Time Next Year’ is dat je een diversiteit aan mensen krijgt te zien. Dat zijn de dromen ook. Van ouders worden, op ski’s staan en weer fit in lijf zitten. Het gaat alle kanten op. Alleen lijkt het voor mij niet altijd noodzakelijk om een televisie programma als ‘This Time Next Year’ er bij te betrekken. Ga thuis bezig met je droom.

Al met al is dit niet het programma dat ik de komende weken ga volgen. Hoe feel-good het ook is. Wendy van Dijk en de dromen houden mij niet aan de buis gekluisterd. Heb jij ‘This Time Next Year’ gezien? Wat vond jij ervan?

Latest Reviews

Ook interessant
Wat gebeurd er als je zeven vreemdelingen in een hotel stopt? De Bad Times at the El Royale trailer laat het zien
Bad Times at the El Royale Trailer