Thor: The Dark World

Thor moest voor de tweede keer de wereld redden in The Dark World

Thor: The Dark World
Bron: Amazon.com

Het is alweer drie jaar geleden dat Thor zijn tweede solo film The Dark World uitkwam. Het haalde het succes van zijn voorganger niet maar dat maakt het niet minder interessant om een recensie van de film te schrijven. Er was genoeg op en aan te merken.

Chris Hemswerth, Tom Hiddleston en Natalie Portman keerde terug in de rollen waarde fans en andere filmliefhebbers aan waren gewend. Voordat je naar Thor: Ragnarok gaat lees de recensie die ik geschreven heb. Die lees je na het verhaal en de trailers van de Thor throwback.

Dit is Thor: The Dark World

Na de gebeurtenissen in The Avengers strijdt Thor om de orde te herstellen in de kosmos. Maar een oud ras van Duistere Elven onder leiding van de wraaklustige Malekith wil het universum in duisternis onderdompelen.
Wanneer zelfs Odin en Asgard niet opgewassen zijn tegen deze vijand, zal Thor zijn meest gevaarlijke en persoonlijke strijd moeten aangaan, die hem opnieuw zal herenigen met Jane Foster en hem zal dwingen tot de ultieme opoffering voor de redding van onze wereld.

Dit vond ik van Thor: The Dark World

Toen ik Thor: The Dark World voor het eerst zag was dat één van de eerste Marvel films die ik ooit zag. Ik kwam erachter dat er meer films waren gemaakt maar met andere superhelden. Dat wekte mijn interesse en ben verder gaan zoeken naar de voorgaande films. Wat mij de eerste keer en tevens ook de twee keer kijken op viel was de serieuze toon van de film. In de films die voor en na The Dark World kwamen had Thor humor en werd daar gebruik van gemaakt. Dat gebeurde bij deze film helemaal niet.

Ook voelde het als een nakomeling van The Avengers waar je een bak met superhelden te zien krijgt en samen de wereld moeten gaan redden. Dit keer staat Thor er alleen voor en worden de andere superhelden er niet bij gehaald om Asgard en de rest van het universum te redden. Dat voelde heel gek, want het zijn films die met elkaar te maken hebben maar de andere superhelden kan je niet ‘roepen’ om te helpen.

Thor The Dark World Stills
Bron foto’s: IMDB.com

Wat zijn de op- en aanmerkingen die voor Thor: The Dark World gelden?

Wat wel goed gedaan was zijn de gevolgen van The Avengers film, Loki had er een potje van gemaakt op aarde en wanneer The Dark World verder gaat krijgt hij van zijn vader op zijn kop. En beland in de gevangenis. Zo consequent zijn zij ook weer niet want hij wordt op een gegeven moment uit de cel gehaald om samen met Thor de wereld te redden. Wat de makers wel heel goed door hadden is dat een Thor film niet zonder Loki kan. Een anti-held of niet, hij moet en zou terug komen in een grotere rol.

Voordat ik de recensie schreef heb ik Thor: The Dark World nog een keer gekeken. Voor mij was het soms lastig om door alle bijzondere namen en theorie te komen. Hoe goed dat ook werd uitgelegd het was voor mij luisteren en daarna naast mij neer leggen. De speciale effecten zie je verbeteren met de film, maar toch weet The Dark World nog mee te komen. Van vele is dit de minst favoriete Marvel film, maar het is zeker de moeite waard om nog een te kijken. Nu zeker omdat je het grote verschil gaat zien met de derde en tevens laatste Thor film gaat zien.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Amy Winehouse – Valerie (Reggae Version)