Tijd om Back 2 School te gaan

Is de zomervakantie bijna voorbij? Dan is het tijd om Back 2 School te gaan

De zomervakantie. Voor veel kinderen en pubers de tijd dat je zes weken of meer vrij krijgt om te doen wat jij graag wilt. De één gebruikt de tijd om helemaal niets de doen en de ander staat geld te verdienen met zijn of haar bijbaantje. Voor mij is het alweer een aantal jaar geleden dat ik zes weken aan een gesloten vakantie had. Toch vond ik het leuk om mijn ervaringen rondom back 2 school van ‘vroeger’ te delen.

Zoals ik al zij, het is even geleden dat ik naar school ging. Zoals ieder ander heb ik tijd van de basisschool en de middelbare school netjes door gelopen. Maar ik had gemengde gevoelens over de zomer vakantie. Toen ik nog heel jong was vond ik het heerlijk om op school te zijn. Aan mijn basisschool tijd heb ik leuke en goede herinneringen aan. Ik moest ook erg omschakelen wanneer het tijd was om zes weken niet naar school te gaan. Van groep één tot en met acht kon ik niet wachten om weer back 2 school te gaan. Je leerde leuke dingen en kon spelen met de vriendjes en vriendinnetjes die je vooral op school zag.

Voor mij stond back 2 school in het teken van snuffelen naar agenda’s en andere schoolspullen

Vanaf groep vijf krijg je huiswerk en daarbij hoort een agenda. Want wanneer moest het af zijn? Ik vond het prachtig en heel erg leuk om maanden bezig te zijn met welke agenda ik precies wilde hebben. Toen der tijd was de V&D nog heel erg groot en snuffelde ik rond op de School Campus waar je allerlei thema’s had met agenda’s. Ik was al bezig om back 2 school te gaan in plaats van het school jaar af te sluiten.

Nu ga ik zelf naar een middelbare school maar wat is het jammer dat er voor diegene die nu kaftpapier en andere school spullen nodig hebben, dat de School Campus niet meer bestaat. Niet in de vorm dat het vroeger was. Een bekende supermarkt heeft het overgenomen en daarbij had ik verwacht dat het groots zou worden aangepakt. Dat is zeker niet het geval, van wat ik gezien heb is het bij een Back 2 School rek gebleven met een aantal agenda’s.

Vanaf mijn middelbare school tijd zag ik weinig zonlicht in de zomervakantie

Toen ik naar de middelbare school ging begon de back 2 school tijd wanneer je de boeken had opgehaald. Je kon zien wat je ging leren. Maar het leukste en soms ook het ergste was het kaften van de boeken. Daarmee kon jij je als puber onderscheiden van de anderen. Want ik kon er een hele studie van maken welk kaft papier er om de boeken heen ging.

Back 2 school

In de tijd van de middelbare school was de zomervakantie de tijd dat ik mezelf kon zijn. Want ik wist wie ik was en dat heb ik op de middelbare school zo veel mogelijk proberen te verstoppen. Wanneer de school dicht was ging ik los met het experimenteren met verschillende sieraden, kleding en kapsels. Toen ik weer back 2 school ging voelde het alsof ik mijn persoonlijkheid gedeeltelijk weg moest stoppen.

Voor mij zagen de zomervakanties vanaf mijn vijftiende tot aan het eind van mijn schooltijd eruit met heel veel werken. Ik heb één jaar bij de La Place in de spoelkeuken gewerkt en daarna drie jaar bij de Freerecordshop. Met heel veel plezier, alleen deed dat zes weken bijna fulltime dat ik zo goed als geen zonlicht zag.
Ik kon toen ook niet wachten tot dat ik mijn salaris kreeg. Als het geld op mijn rekening stond had ik het gevoel heel erg rijk te wezen.

Latest Reviews