Rupauls Drag Race review

Tina Burner brengt de komedie op een creatieve manier

Pageant en komedie queen Tina Burner verwerkt het leven op het podium

Tina Burner Drag queen
De New Yorkse drag queens komen regelmatig voor tijdens de seizoenen van Rupaul’s Drag Race. Er zijn er nog genoeg die de spotlight niet hebben gehad maar het succes zelf hebben opgebouwd zonder dat daar de grote camera’s bij betrokken waren. Dat geldt ook voor Tina Burner. Zij weet hoe het leven in elkaar steekt en weet dat een plek te geven met haar humor.

Het leven moet je niet al te serieus nemen, en zeker niet als drag queen. Dat hoor je vaak terug van Rupaul maar Tina Burner heeft hetzelfde motto. Want je staat toch te kijken naar een man die verkleed is als vrouw. Hoe prachtig het er ook uit ziet. Dankzij de humor kan Tina gevoelige onderwerpen en politiek te bespreken.

Omdat zij al een aantal jaar ervaring heeft en haar niche gevonden heeft in de pageants en de komedie is Tina Burner een queen die snel, provocerend en slim is. Wanneer zij op het podium staat speelt zij heel goed in op het publiek en dat maakt een show van de queen uit New York geweldig om naar te kijken. De nummers zijn ook zo goed als up-to-date. Wanneer er iets in het nieuws gebeurd wat gebruikt kan worden op het podium. Dan wordt het vooraf aan het optreden aan het nummer toegevoegd. Dat is niet het enige waarvoor je naar haar show zou moeten gaan. Want haar kostuums zijn zo creatief en uniek dat je alleen al naar haar kan kijken.

Tina Burner is een harde werkster die zich voor 180% inzet voor haar werk

Mocht je toevallig in New York zijn dan is er een grote kans dat je Tina Burner in één van de bars of andere gelegenheden tegen komt. Want vijf dagen in de week is zij in ornaat te zien op het podium. Van Cherry’s On The Bay, The Ritz tot aan Barracuda en Intermezzo. Het kan bijna niet voorkomen dat je een mix dat zij gebruikt twee keer hoort. Tina heeft meer dan driehonderd verschillende nummers op haar repertoire staan. Daarnaast is zij fanatiek bezig met de pageants. Een harde werkster en dat werpt haar vruchten af.

Danny Beard drag queen van de UK

Haar grootste optreden deed zij in 2015, toen deed Tina Burner mee met de Miss D’America. Waar zes kostuum wisselingen in zaten, verschillende sets, achtergronddansers en nog veel meer. Het koste heel veel energie en tijd om alles in elkaar te zetten. Toch was het één van haar favoriete optredens die zij tot nu toe gedaan heeft.

Het zou maar zo kunnen dat zij in één van de komende Drag Race seizoenen voorbij gaat komen. Ook al heeft Tina een dubbel gevoel over de show, het is een groot podium waar de hele wereld te zien krijgt wie zij is. Daardoor zouden de optredens over de grens groter kunnen worden.

Latest Reviews

Ook interessant
New upcoming Netflix Original series [Netflix]