Todrick Hall – Ordinary Day

Todrick Hall is terug net een nieuwe single ‘Ordinary Day’ en dit is pas het begin!

Todrick Hall - Ordinary Day
Bron: Facebook Todrick Hall | Todrick Hall – Ordinary Day

Als je veel tijd op het internet door brengt dan kan het niet anders dan dat je Todrick Hall kent. Hij bracht in mei 2016 de eerste versie van ‘Straight Out Oz‘ uit en het was een groot succes. Nu lanceert hij de eerste video, single en preview ‘Ordinary Day’. Maar is het wel zo ‘ordinarii’? Kijk goed naar de beelden en de achter liggende gedachten.

Eind januari zette hij een video online waar er een oproep werd gedaan naar verschillende mensen die met hem samen wilde werken. Want hij was bezig met een enorm project, en daar kon Todrick alle hulp bij gebruiken. De hele maand februari werd er op verschillende locaties video’s opgenomen. Zoals die van ‘Ordinary Day’. Als je zijn voorgaande visuele album ook hebt gezien en gehoord dan weet je dat hij zijn emotie probeert te verwerken met muziek.

Zo schreef hij over zinloos geweld dat werd gebruikt in de club ‘Pulse’. En met zinloos geweld bedoel in een aanslag, als je na gaat dat 49 mensen zijn overleden en 58 mensen gewond waren, kan je het eigenlijk zinloos geweldig noemen. Ook over Hollywood en de dingen die je daar voor moet doen om te worden geaccepteerd door de grote bazen. En zijn persoonlijke leven komt er in voor. Allerlei onderwerpen die een grote rol in het leven van Todrick Hall spelen of speelden.

Het album ‘Forbidden’ met daarop ‘Ordinary Day’ komt eraan, maar wat kan je verwachten van Todrick Hall?

Todrick Hall - Forbidden
Bron: Facebook Todrick Hall | Forbidden vanaf 27 beschikbaar

Het is tijd voor de volgende hoofdstuk en dat lanceert hij met de videoclip en nummer ‘Ordinary Day’. Als je naar de videoclip kijkt valt je direct iets op. Het is een te perfecte setting. Zo is het echte leven niet. Er loopt een blanke jongen een week in en wordt door de agent neergeschoten. Een onderwerp wat in Amerika (helaas) nog steeds wordt besproken. De koppels in deze buurt zijn allemaal homoseksuele mannen of vrouwen.

Wat Todrick met ‘Ordinary Day’ wilt zeggen is dat het allemaal niet zo normaal is, maar wel kan zijn. En hij wilt de spotlight zetten op de onderwerpen die op dit moment veelvoudig worden besproken. Ook al lijkt het allemaal zo van zelfsprekend dat je geen mensen neerschiet vanwege de levenstijl, of dat een bepaalde seksualiteit als ‘normaal’ wordt gezien en de ander niet.

Zoals ik al zij is dit pas het begin. Want er komt een nieuw album aan met daarbij een hele hoop nieuwe videoclips. Ik kijk er nu al naar uit. Het is nog even wachten want ‘Forbidden’ komt 27 maart uit! Houdt het Youtube kanaal van Todrick in de gaten, want daar komen de videoclips online te staan.

Latest Reviews