Relax Music

Tokimonsta – Rouge

Jennifer Lee lanceert relaxte muziek onder de naam Tokimonsta, luister naar de single Rouge

Tokimonsta
Bron: Lipstiq.com

Bij een dame zou je die direct de naam Tokimonsta verwachten. Toch is de naam niet zo gek als je de gedachten erachter kent. ‘Toki’ is Koreaans voor konijn en de misschien iets te overdreven vertaling in de hip-hop taal is dat ‘monsta’ en dat kan je bij elkaar voegen. De nu producer en deejay groeide op in Torrance, Californië maar komt oorspronkelijk uit Korea. Haar muzikaliteit bracht haar naar de piano waar zij opgeleid werd tot pianist. Daarmee zette zij haar eerste stappen in het muziek wereld.

Toen zij een opleiding volgde was zij tussen alle huiswerk en colleges bezig om mixen te maken. Om haar technieken en kunnen te verbeteren volgde zij een aantal workshops. Dat deed zij bij Leimert Park’s Project Blowed en Low End Theory. Bij Project Blowed kon zij laten zien wat zij kon, en in contact komen met andere muzikanten en deejays. Wat Tokimonsta leerde kon zij laten bij Low End Theory. Iedere woensdagavond werd er experimentele hip-hop gemaakt.

Al die kennis kon zij na het behalen van een diploma voor bedrijfskunde gebruiken bij haar eerste baan. Tokimonsta ging aan het werk bij een videogame producer. De muziek die voor de videogame gemaakt moest worden kon zij mede aan werken.

De carriere van Tokimonsta begon goed na het uitbrengen van het eerste album Midnight Menu

In de jaren die daar op volgde ging het balletje steeds sneller rollen. In 2010 werd Tokimonsta gevraagd om bij de Red Bull Academy te komen. Dit deed zij maar trad zo nu en dan op en wist de aandacht van Flying Lotus te krijgen. Hij is de eigenaar van een platenlabel en wilde haar heel graag hebben. Dat gebeurde ook, want in 2010 tekende zij een contract. Tokimonsta was daarmee de eerste vrouw die bij de platenlabel van Flying Lotus onder contract stond. Aan het eind van 2010 werd haar eerste album Midnight Menu uitgebracht en dat was het begin van een grote carrière.

Zij bleef niet bij het label, en is een aantal keer verhuisd. Op dit moment lanceert zij de muziek bij Young Art Records. Je hoort verschillende elementen en genres voorbij komen in de muziek. Ook de westerse en oosterse werelden lijken samen te komen in de muziek, en het blijft modern en fris klinken.

Begin oktober kwam haar vijfde en laatste album Lune Rouge uit. Daarnaast vliegt zij de hele wereld over om op te treden en dat doet zij met heel veel succes. Mocht je de kans krijgen om haar live te zien optreden? Ga dat zeker doen, want het kan alleen maar knallen wanneer je voor Tokimonsta staat. De single ‘Rouge’ is als laatste uitgekomen en moest het delen. Luister naar de single en ga snel de rest van haar muziek beluisteren!

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
Let the Trumpet loose.. [Top5]