Movie Listed

Top 5 zomer blockbusters 2018

Dit is mijn top 5 zomer blockbusters 2018

Het is september en daarmee is de zomer officieel afgelopen. Dat betekend ook dat er sinds eind april een hele hoop films in de bioscoop hebben gedraaid. Voordat de zomer begint zijn de verwachtingen heel goed. Mede dankzij de trailers die online komen, wordt er een beeld geschetst hoe goed de film wel niet moet zijn. Om de afgelopen maanden kort samen te vatten, deel ik hieronder mijn top 5 zomer blockbusters 2018.

Welke films heb jij met veel plezier gekeken? Het hoeft geen specifieke genre te zijn. Want ik de periode van eind april tot en met eind augustus is er een hele hoop uitgekomen. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet alles heb gezien, er zullen films zijn uitgekomen en achteraf heel goed zijn. Maar die staan niet in mijn top 5 zomer blockbusters 2018.

Voordat ik de lijst bekend ga maken, zijn er een hele hoop titels die mijn top 5 zomer blockbusters 2018 niet hebben gehaald. toch wilde ik een aantal titels een eervolle vermelding geven. Want zij waren goed, maar grepen net naast de top 5. Het gaat om de titels: ‘The First Purge‘, een goede afsluiter en dat gebeurde in style. ‘Hotel Artemis‘, het verhaal was niet perfect maar het design van het decor en het hotel was prachtig.

Love, Simon‘ ‘Jurassic Wold: Fallen Kingdom‘ en ‘Ant-Man And The Wasp‘ zijn de andere drie die de top 5 zomer blockbusters 2018 niet hebben gehaald. Zij waren stuk voor stuk heel leuk om naar te kijken maar hadden ook iets tegen zich waardoor zij niet boven aan mijn lijst van toppers van deze zomer staan!

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War - Dit is mijn top 5 zomer blockbusters 2018<
Bron: GIPHY | Avengers: Infinity War

De zomer begon vroeg dit jaar, want Marvel besloot om ‘Avengers: Infinity War‘ vroeg te lanceren. Daarmee werd de concurrentie op scherp gezet om te gaan schuiven met de release data. Voordat de film uit kwam wist de hype zich steeds verder op te bouwen. Zover zelfs dat het voor liefhebbers van dit soort films een evenement werd. Want je kon niet achterblijven, zonder dat er mogelijk een spoiler werd los gelaten.

Daarbij kwamen de Russo Brothers met het idee om te vragen niets te verklappen aan andere. Want als film liefhebber moest je zelf zien hoe het verhaal zou gaan. Maar meer nog wie van de Avengers het wel en niet zou overleven. De herkenbare karakters en het spektakel dat de film wist te brengen verdiende het absoluut een plek in de top 5 zomer blockbusters 2018.

Incredibles 2

Incredibles 2 - Dit is mijn top 5 zomer blockbusters 2018
Bron: GIPHY | Incredibles 2

Het was veertien jaar wachten tot dat ‘Incredibles 2‘ uit zou gaan komen. Het wachten werd beloond met een film waar vele fans tevreden naar hebben gekeken. Wat Pixar heel goed gedaan heeft is er voor zorgen dat jong en oud worden aangesproken met deze film. Want er zijn verschillende generaties opgegroeid met het eerste deel.

De verwachtingen werden meer dan waar gemaakt en de fans, waaronder ik zelf, kunnen niet wachten tot dat er mogelijk een derde deel wordt gemaakt. Dankzij het nostalgie gevoel, de humor en het verhaal hoort ‘Incredibles 2’ thuis in de top 5 zomer blockbusters 2018.

Book Club

Book Club - Dit is mijn top 5 zomer blockbusters 2018
Bron: GIPHY | Book Club

Wat je misschien zou verbazen (of juist niet), is dat ik een zwak heb voor romantische komedies. Voordat ik ‘Book Club‘ ging kijken had ik hele lage verwachtingen. Na het zien van de trailer was ik wel enthousiast maar niet dat ik de film direct moest zien. Nadat ik de bioscoop zaal was uitgelopen ging ik met een goed gevoel naar huis.

Want het verhaal had een boodschap, was grappig en liet zien dat je als oudere actrices nog prima mee kan. Iets wat ik alleen maar aanmoedig! Mocht je de film nog niet hebben gezien, ga dat zeker doen.

Mission: Impossible – Fallout

Mission: Impossible - Fallout - Dit is mijn top 5 zomer blockbusters 2018
Bron: GIPHY | Mission: Impossible – Fallout

Ik had de afgelopen wat te doen, omdat ik de eerste vijf ‘Mission: Impossible’ films nog niet had gezien. Dat komt omdat ik geen groot fan ben van Tom Cruise. Hij maakt goede films, maar daar bleef het wel bij. Tot dat ik goed voor de franchise ging zitten. Daarmee werd mijn enthousiasme voor ‘Mission: Impossible – Fallout‘ ook steeds groter.

Want het verhaal lijkt daar samen te komen, en de actie scenes moesten weer groter en beter dan het vorige deel. Ik vond ‘Mission: Impossible – Fallout’ geweldig! En hoop dat er na dit deel nog een aantal nieuwe films worden gemaakt. Daarmee verdiende het een waardige plek in de top 5 zomer blockbusters 2018.

Christopher Robin

Christopher Robin - Dit is mijn top 5 zomer blockbusters 2018
Bron: GIPHY | Christopher Robin

Naast een zwak voor romantische komedies, heb ik een nog grotere zwak voor Disney films. Zeker als het gaat om de live action films, want ik ken de animatie films. En ben benieuwd hoe de vertaling naar de ‘echte wereld’ is gemaakt. Met ‘Christopher Robin‘ is dat op een hele volwassen en mooie manier gedaan.

Het is een film voor het hele gezin, waar een aantal boodschappen worden meegegeven. Verlies jezelf niet uit het oog, ook al ben je volwassen. En geniet van de mensen die je lief hebt. Want voor je het weet is het voorbij. Misschien is de boodschap niet zo letterlijk, maar zo heb ik het vertaald. Waardoor het niet alleen als een Winnie The Pooh film overkomt, maar een Pooh film dat volwassen is geworden!

Latest Reviews