Het programma TopDokters bij RTL4 laat zien hoe het bij de verschillende afdelingen eraan toe gaat
Bron: RTL 4 | TopDokters

TopDokters laten de persoonlijke kant zien

Het programma TopDokters bij RTL4 laat zien hoe het bij de verschillende afdelingen eraan toe gaat

Het programma TopDokters bij RTL4 laat zien hoe het bij de verschillende afdelingen eraan toe gaat
Bron: RTL 4 | TopDokters

Vandaag de dag wordt bijna alles vast gelegd. Toch blijven de deuren van ziekenhuizen over het algemeen gesloten voor cameraploegen. In het nieuwe RTL 4 programma ‘TopDokters’ krijg je een kijkje achter de schermen bij een aantal top dokters. Zij zijn goed in hun vak, en laten zien hoe een aantal dagen op werkvloer eruit kunnen zien.

Er zijn een aantal afleveringen uitgezonden, en ik moet zeggen dat het blijft boeien. Voordat het eerste seizoen begon, had ik zo mijn twijfels. Want hoeveel afleveringen kan je vullen tot dat ‘TopDokters’ in herhaling zou vallen. Dat valt tot nu toe gelukkig mee, want geen dag is hetzelfde. Zeker niet in een ziekenhuis, daar komen zoveel verschillende mensen met de meest verschillende soorten klachten.

Als je zelf een aantal keer in het ziekenhuis terecht bent gekomen, dan weet je hoe afstandelijk en soms onpersoonlijk bepaalde artsen zijn. Waardoor jij je kan afvragen in hoeverre zij met je meeleven of überhaupt een gevoel bij een bepaalde handeling hebben. In ‘TopDokters’ krijg je de persoonlijke kant te zien van de verschillende artsen. Zij beantwoorden vragen maar geven ook commentaar op bepaalde beelden van bijvoorbeeld een operatie.

Verwacht niet alleen serieuze artsen er zo nu en dan te lachen in TopDokters

Als kijker krijg je een breder beeld te zien, wat ik zelf er interessant vind om te zien. Daar komt bij dat de zorg heel divers kan zijn in aanbod, maar dat er een gelijkenis is waarom mensen de zorg in zijn gegaan. Zij willen mensen helpen en dat komt ook terug in ‘TopDokters’.

In iedere afleveringen krijg je te maken met verschillende afdelingen en operatiekamers, ook wordt de verschillende elementen waar een arts mee te maken krijgt weergegeven. Van het opleiden van studenten tot overleggen die buiten het beeld van de patiënt worden gevoerd. Waardoor je als kijker, letterlijk een kijkje achter de schermen krijgt. Heel interessant want als buitenstaander mag je niet kijken op de OK.

Het programma ‘TopDokters’ is niet alleen bloed serieus, maar heeft genoeg humor en herkenbare momenten. Zoals het volgen van de verschillende routes. Als patiënt is dat al moeilijk, maar de verschillende artsen hebben daar ook moeite mee. Wat ik heel grappig vond om te zien. Ook hebben de artsen onderlingen leuke onderonsjes.

Latest Reviews

Ook interessant
Blog Sporten
Vijf tips om je workout goed te beginnen