Transformers 7 geschrapt: Einde van de franchise?

Filmstudio zet een streep door Transformers 7, maar is dat het einde van de franchise?

Bumblebee - Transformers 7
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | Bumblebee

De afgelopen maanden merkte je dat filmstudio Paramount bezig was om alles schoon te vegen. Zij zijn aan het uitzoeken wat wel scoort en wat niet. Zo kwam de film ‘The Cloverfield Paradox‘ niet in de Nederlandse bioscopen terecht maar bij Netflix. Het volgende slachtoffer lijkt ‘Transformers 7’ en daarmee ook de franchise te worden.

De afgelopen vijf ‘Transformers’ films hebben een hele hoop geld opgehaald. Meer dan een miljard euro per film hebben ze opgehaald en daar kan je heel veel van vinden. Het is en blijft een hele hoop geld. Over de kwaliteit kan je wel een hele hoop vinden. Dat leek met iedere film te zakken, en dat was te merken aan de opbrengsten in Amerika. Daar zakte de hoeveelheid bioscoop bezoekers en is tot nu toe het laagst bij ‘Transformers: The Last Knight‘.

Daar moet Paramount natuurlijk een stokje voor steken. Het komt voor mij toch als een rigoureuze beslissing. Want er staat nog een ‘Transformers’ spin-off film gepland. Aan het einde van 2018 komt de ‘Bumblebee‘ film uit. Dat een prequel, een film voor het eerste deel moet zijn. Daar komt de bekende Kever het meisje Charlie tegen, en raken uiteindelijk bevriend.

In 2007 kwam de eerste ‘Transformers’ film uit en na drie delen zou het erom hangen of de bekende regisseur Michael Bay verder zou gaan. Hij ging verder, alleen lijkt hij de franchise nu voorgoed bij het grofvuil te willen zetten. Hij is klaar met de Autobots en wilt verder met andere films maken.

Een reboot van de franchise lijkt er toch echt aan te komen. En of de ‘Bumblebee’ de zesde ‘Transformers’ film daar het begin van is, lijkt mij niet logisch. Tot nu toe lijkt het erop dat de film een flop gaat worden, en waarom zou Paramount ‘Transformers 7’ van de releaselijst hebben gehaald? Tot nu toe is het speculeren en de feiten op een rij leggen. Want Paramount heeft tot nu toe nog niets bekend gemaakt.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
SLO – Shut Out of Paradise