Americas Next Top Model Review

Tyra Banks is terug voor het 24ste seizoen van America’s Next Top Model

Na één seizoen zonder Tyra Banks, is de moeder der modellen terug als presentatrice bij America’s Next Top Model

Tyra Banks is terug bij ANTM
Bron: GIPHY | Tyra Banks is terug bij ANTM

Voor vele is dit bericht niet nodig omdat je waarschijnlijk dacht dat het modellen programma niet meer bestond. Dat is zeker niet het geval. Want na het 23ste seizoen America’s Next Top Model is Tyra Banks terug voor een nieuw seizoen vol met hysterie, drama maar vooral heel veel shoots en modellen die proberen door te breken.

Toen VH1 het 23ste seizoen ging uitzenden werd er al heel snel gesproken over het gemis van de moeder der modellen, Tyra Banks. Zij had de presentatie klus overgedragen aan niemand minder dan Rita Ora. Zij was wel geen model maar wist wel hoe de wereld van entertainment eruit zag. Met de ups en z’n downs.

Waarschijnlijk was het niet zo’n groot succes zonder de bekende presentatrice en kwam zij terug. De jury is wel hetzelfde gebleven. Top model Ashley Graham, werkzaam bij Paper Magazine Drew Elliott en de stylist van vele bekende in Amerika, Law Roach nemen voor de tweede keer plaats als jury. Dit seizoen ga ik geen wekelijkse blogs schrijven over de voorgang en welke foto’s ik het beste vond. Toch wilde ik schrijven over de eerste aflevering want er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd waar ik heel blij van wordt.

Dit zijn de veranderingen die Tyra Banks bij America’s Next Top Model seizoen 24 heeft doorgevoerd

Tyra Banks heeft bij ANTM veranderingen doorgevoerd
Bron: GIPHY | Tyra Banks heeft bij ANTM veranderingen doorgevoerd

Het modellen landschap is langzamerhand aan het veranderen en daar doet het programma America’s Next Top Model met aan het hoofd Tyra Banks aan mee. De veranderingen die zij hebben doorgevoerd zijn na de eerste minuten duidelijk. In de eerdere seizoenen kreeg je te zien hoe de verschillende modellen kennis maakte met de jury. Zonder dat zij enig idee hadden hoe zij op de foto stonden, werd er al een shift gemaakt.

Dit keer moest er een rauwe of onbewerkte foto mee worden genomen, waarop te zien is hoe de dame in kwestie op de foto kan staan. Daar zaten een aantal prachtige foto’s tussen en het geeft een eerlijk beeld over de start positie van de modellen.

Een aantal grenzen worden verlegd door America’s Next Top Model en Tyra Banks

Daarnaast gaat het niet meer om de kleine maten die je gewend was van de vorige seizoenen. Waardoor je modellen krijgt met allerlei verschillende vormen en maten. Dat maakt het heel mooi om te zien hoe je een top model kan worden, zonder dat er perse gekeken wordt naar je maat. Een hele goede vooruitgang omdat de producten die de modellen moeten verkopen gekocht, worden door dames met verschillende maten en vormen.

Een andere verandering is dat de leeftijdsgrens van 27 jaar weg is gehaald. In de eerste aflevering van seizoen 24 legt Tyra Banks uit dat het niet uit maakt hoe oud je bent, maar hoe je eruit ziet. Een heel goed argument want op een oudere leeftijd kan je er heel goed uitzien en mee doen met de jongere modellen.

Waardoor de oudste deelneemster tot nu toe 42 is. De dame ziet er geweldig uit. Maar heeft haar droom als model in de koelkast gezet toen zij kinderen kreeg. Nu wilt zij het op gaan pakken, door deel te nemen aan het 24ste seizoen America’s Next Top Model.
Wat vindt jij van de veranderingen bij America’s Next Top Model? Hebben er goed aan gedaan om de grenzen van maten en leeftijd eraf te halen?

Latest Reviews

Ook interessant
Game Over Man Review
Game Over, Man! Review