Met Unbelievable brengt Netflix opnieuw een waargebeurd verhaal naar het kleine scherm
Bron: Beth Dubber & Netflix | Unbelievable

Unbelievable is een must see serie!

Met Unbelievable brengt Netflix opnieuw een waargebeurd verhaal naar het kleine scherm

Met Unbelievable brengt Netflix opnieuw een waargebeurd verhaal naar het kleine scherm
Bron: Beth Dubber & Netflix | Unbelievable

Netflix weet vaker de realiteit naar het kleine scherm te krijgen. Zo ook met de net gelanceerde serie ‘Unbelievable’. Waarbij een waar gebeurd verhaal door een mini-serie bij een groot publiek terecht komt. Iets waar de streamingdienst een ster in is geworden, want zij hebben andere series en films als ‘22 July‘, ‘Making A Murderer’, ‘Mindhunter‘ en ‘Dirty John‘ succesvol gelanceerd. Hieronder meer over de nieuwste titel, dat tussen de waar gebeurde verhalen past.

Wanneer tiener Marie Adler een politierapport indient en beweert dat ze seksueel is aangevallen door een indringer in haar huis, twijfelen de rechercheurs en de mensen die het dichtst bij haar staan aan de waarheid van haar verhaal. Ondertussen ontmoeten detectives Grace Rasmussen en Karen Duvall honderden kilometers verderop elkaar terwijl ze een griezelig paar indringers en verkrachters onderzoeken om een potentiële serieverkrachter te vangen.

Om te beginnen weten de actrices in de Netflix serie ‘Unbelievable’ de serie al een groot succes te maken. Zij weten de karakters op zo’n manier neer te zetten, waardoor je met hen mee leeft. Je krijgt een goed beeld hoe iedere vrouw om gaat met deze situatie. Van de slachtoffers tot en met de twee agentes, die het onderzoek op een goede manier weten af te ronden.

Het acteerwerk van de dames weet de serie goed te verkopen

Het acteerwerk van de dames weet de serie goed te verkopen
Bron: Beth Dubber & Netflix | Unbelievable

De actrices Toni Collette and Merritt Wever spelen het net gevormde duo. De rechercheurs moeten samen werken om deze zaak tot een goed einde te krijgen. Beide hebben een andere kijk op wereld, waardoor de twee regelmatig met elkaar botsen. Ondanks dat wordt het iedere keer bij gelegd, omdat de zaak op de eerste plek staat. Vooral Merritt Wever, weet haar rol ijzersterk neer te zetten Ik geloofde dat zij een rechercheur was, met haar hart op de goede plek. Zij wilde er zijn voor de dames die slachtoffer waren geworden.

De vol van Marie Adler werd gespeeld door Kaitlyn Dever. Ik had een haat/liefde relatie met haar gedurende ‘Unbelievable’. Haar karakter was in bepaalde scenes heel zielig, en ik wilde haar juist gaan helpen. Terwijl er andere scenes waren, waarbij ik haar wel een klap voor d’r hoofd wilde geven. Keer op keer gooide zij haar eigen glazen in.

Terwijl er iemand voor haar stond om te helpen. Ook al kon ik achter af haar beweeg redenen wel begrijpen. Wat mij ook stoorde was dat het voor Marie één grote nachtmerrie bleef. Tot dat de mini-serie bijna was afgelopen. In de laatste aflevering was er iets van positiviteit te merken. Waarbij de verhaallijnuit 2008 voor mij veel te lang duurde.

Als kijker wordt je betrokken bij de zaak, alleen daarom mag je de serie al niet missen

Als kijker wordt je betrokken bij de zaak, alleen daarom mag je de serie al niet missen
Bron: Beth Dubber & Netflix | Unbelievable

Zoals ik hierboven al aangaf, is het verhaal van ‘Unbelievable’ waar gebeurd. Waardoor het alleen maar interessanter wordt om naar te kijken. Deze tragische en gruwelijke gebeurtenis is op verschillende manieren vast gelegd. De makers van de Netflix serie hebben inspiratie gehaald uit:

De echte gebeurtenissen in ‘The Marshall Project’ en het ‘ProPublica Pulitzer Prize’-winnende artikel ‘An Unbelievable Story of Rape’, geschreven door T. Christian Miller en Ken Armstrong. Ook was er een radio-aflevering van ‘This American Life’. Wat mij vooral in de serie trok, was de manier waarop bepaalde zaken werden behandeld. Tegen iemand werd gezegd, dat de verkrachting niet had plaats gevonden.

Waardoor dat karakter helemaal van het padje leek te raken. Ik zat vol passie in de serie, en hoopte dat aan het einde van aflevering acht, de dader opgepakt zou zijn. Om jou gerust te stellen, dat gebeurd gelukkig ook. Al hoop ik dat Netflix het voor elkaar weet te krijgen om een tweede en mogelijk derde seizoen te maken. Tot nu toe kan ik niet genoeg krijgen van ‘Unbelievable’.

Voor Luc Besson is Anna de terugkeer in de bioscoop
Volgende
Anna Review

Latest Reviews

Ook interessant
Netflix lanceert de Raising Dion trailer, van de originele superhelden serie!
Raising Dion Trailer