Regisseur Jordan Peele is terug met de horror film Us
Bron: Universal Pictures & Filmdepot | Us

Us Review

Regisseur Jordan Peele is terug met de horror film Us

Regisseur Jordan Peele is terug met de horror film Us
Bron: Universal Pictures & Filmdepot | Us

Voor Jordan Peele was het eindelijk tijd om zijn tweede film te lanceren. Zijn eerste horror film ‘Get Out‘ was een groot succes en daarmee werden de verwachtingen een stuk hoger neergelegd. In de tussen tijd werd duidelijk dat de regisseur met zijn films een boodschap wilt overbrengen. In de recensie van ‘Us’ g ik verder in op de film.

Voordat ik begin moet ik mededelen dat dit soort films wat lastiger zijn om een duidelijke recensie van te schrijven. De film ‘Us’ is een horror film, alleen weet Jordan Peele er ook deze keer meer in te stoppen. Het is geen recht-toe-recht-aan slasher film. Er zitten meerdere lagen in, en dat maakt deze film heel interessant om naar te kijken.

De film ‘Us’ gaat over: Een moeder en vader vertrekken met hun kinderen naar een strandhuis om lekker te kunnen ontspannen met vrienden. Wanneer de avond valt, krijgen ze bezoek van onuitgenodigde gasten. De sereniteit die heerste verandert al snel in een hoop spanning en chaos.

Mocht jij de film nog niet hebben gezien? Dan raad ik je aan om eerst naar de bioscoop te gaan, en daarna terug te komen. Pas goed op, want vanaf de start van de film krijg je een hele hoop aanwijzingen. Als je zonder voorbereidingen de film in gaat, kan je een hele hoop missen. Waardoor niet alle aanwijzingen aan het eind van de film samen komen.

De acteurs laten in Jordan Peele zijn film top acteer werk zien

De acteurs laten in Jordan Peele zijn film top acteer werk zien
Bron: Universal Pictures & Filmdepot | Us

Waar Jordan Peele in is geslaagd, is een cast samenstellen dat van het begin tot eind geweldig werk aflevert. Met onder andere Lupita Nyong’o, Winston Duke en Elisabeth Moss. Omdat er dubbele rollen zijn, kunnen de acteurs ook verschillende kanten van zichzelf laten zien.

Mijn minpunt bij ‘Us’ is dat het geen keiharde horror film is. De combinatie met een thriller en een vleugje komedie kunnen heel goed werken. Wat mij betreft hadden de grappen niet in de film gehoeven, toch zorgt dat voor de nodige verlichting.

Aan het eind van de film wordt veel duidelijk over het verloop van de film. De hints worden in de loop van de film al in beeld gebracht. De twist aan het eind was voor een aantal mensen van te voren duidelijk. Toch wist het mij op een bepaalde manier te verrassen.

Niet alles aan de horror film Us is heel positief

Niet alles aan de horror film Us is heel positief
Bron: Universal Pictures & Filmdepot | Us

Als kijker kies je op een bepaald moment een bepaalde kant. Wanneer alles ander blijkt te zijn, ging ik verward de bioscoopzaal uit. Want Jordan Peele zorgde ervoor dat je gaat twijfelen wat de goede of slechte kant is. De muziek helpt daar ook goed bij, want het nummer ‘I Got 5 On It’ wordt op een aantal manieren in de film verwerkt.

Tot nu toe ben ik heel positief over ‘Us’. Toch zijn er ook een aantal elementen van het verhaal waar meer duidelijkheid over kan worden gegeven. Toch laat Jordan Peele je met een aantal vraagtekens achter. Wat ik heel jammer vindt, want zo kan het voor vele mensen een te vaag zijn. Mij liet ‘Us’ mij de dagen na het zien mij nadenken over de hints en boodschap van de film.

Als jij ‘Get Out’ hebt gezien, en daar kon jij van genieten? Dan is ‘Us’ het kijken meer dan waard. In de bioscoop komt de film het beste uit, van de goede manier van in beeld brengen, verhaal tot en met de muziek. Zet je focus vanaf het begin aan, zodat je alles mee krijgt van de film.

Latest Reviews

Ook interessant
Good Boys Trailer