Valerian and the City of a Thousand Planets

Dane DeHaan en Cara Delevingne zijn geheime agenten in Valerian and the City of a Thousand Planet

Toen de trailers van Valerian and the City of a Thousand Planets was ik heel benieuwd wat de maker van Lucy en The Fifth Element, Luc Besson in petto had met de film versie van de Franse strip.
Ik had wel mijn twijfels over het verhaal, want de trailers lieten niet heel veel los over wat er gaande was in de komende film.

De trailer heb ik meerdere keren gezien en iedere keer was ik verbaasd over hoe goed de speciale effecten eruit zagen. Dat liet mijn nieuwsgierigheid voor de film aanwakkeren. Wil je lezen wat ik van de film vond? Je leest het na het filmverhaal en de trailer van Valerian and the City of a Thousand Planets.

Dit is Valerian and the City of a Thousand Planets

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen.

Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Dit vond ik van Valerian and the City of a Thousand Planets

Aan het begin van Valerian moest ik heel erg wennen aan de manier van vertellen. Omdat het visueel er heel goed uitzag was het lastig om te volgen wat Luc en zijn team in een korte tijd wilde bij brengen.
Als je bekend bent met de stripboeken dan weet je wat er precies bedoeld wordt. Anders is het mee gaan met de film en hopen dat je op een bepaald moment begrijpt wat er precies gaande is.

Voor was dat de eerste tien minuten toen de film voor mij op gang kwam. Het verhaal van Valerian is niet heel bijzonder. Het verhaal had veel korter en makkelijker verteld kunnen worden.
Wat Luc Besson heel graag wilt is te veel toevoegen aan de film. Waardoor het de film maar liefst 129 minuten duurt. Er zijn een aantal scenes die leuk zijn om naar te kijken, maar niet noodzakelijk om aan het verhaal toe te voegen.

Wanneer je door hebt hoe de film zou kunnen gaan lopen heb je het waarschijnlijk bij het goede eind. Zoals de slechterik van de film is al heel snel duidelijk, en wat hij heeft gedaan of juist verzwegen is makkelijk bij elkaar op te tellen. Ik vond dat de film ook chemie miste tussen de twee hoofdpersonen.
Als er één van de hoofdpersonen in gevaar dreigt te komen wil je zien dat de ander om hem/haar geeft. Dat miste ik bij Valerian.

Dane DeHaan en Cara Delevingne proberen het goed over te brengen, maar falen in mijn ogen erin om het op een goede manier te doen. Als er een andere acteur en actrice waren gecast was het de chemie en star power waarschijnlijk beter geweest.

Mijn Conclusie

Valerian laat veel visuele effecten zien die je moet zien in de bioscoop. Met een mega budget weet Luc Besson waar hij mee bezig is. Je verwachtingen moeten laag blijven als je voor een film met een heel goed verhaal gaat. Het is een zomer blockbuster alla Transformers. Het is gericht op de speciale effecten, en dat krijg je 129 minuten te zien.

Latest Reviews

Ook interessant
New Movie Trailers
New Trailers: Alita Battle Angel, Jurrasic World 2 en Batman Ninja