Source: Serena Wong & Unsplash

Deze films draaien vanaf november 2020 in de bioscoop

Deze films staan klaar om vanaf november 2020 in de bioscoop te gaan draaien

De corona maatregelen zorgen ervoor dat de bioscoopzalen voor de komende twee weken zijn gesloten. Als dat goed uitpakt, kan je daarna naar een aantal nieuwe films gaan bewonderen. De onderstaande films zijn vanaf november 2020 in de bioscoop te zien. Zo weet jij welke nieuwe titels na de sluiting in de Nederlandse bioscopen worden gelanceerd.

Ben je toe aan content dat je vanaf de bank kan bekijken? Op de blog staan een aantal berichten voor je klaar. Met lijsten waarin de films en series die vanaf november bij Videoland, Netflix en Disney Plus, te zien zijn. Genoeg om de komende maand vooruit te komen. Houdt de blog in de gaten voor de nodige recensies en nieuws over de nieuwste releases.

Wolfwalkers

vanaf november 2020 in de bioscoop - Wolfwalkers
Source: Periscoop Film & Filmdepot | Wolfwalkers

De ene animatie film is de ander niet, daar kom je al snel achter als je de trailer van ‘Wolfwalkers’ hebt gezien. Toen de trailer online was gezet, had ik het gevoel alsof dit een soort gelijke film als ‘Brave’ was. Toch wordt die gedachten snel van tafel geveegd, omdat de makers alleen qua stijl al totaal wat anders laten zien. Het was de bedoeling dat de film vanaf 25 november 2020 in de bioscoop te zien zou zijn. Dat wordt opgeschoven tot dat de maatregelen worden versoepeld. Als je dan naar de bioscoop gaat, ga je zeker een magische en prachtig uitziende 2D animatie film zien. Iets wat ik heel erg mis in de bioscoop.

Disney was één van de laatste animtatie studio’s om over te gaan op 3D. Gelukkig zijn er nog genoeg partijen die het stokje met liefde overnemen. Mocht je het niet aandurven om in de bioscoop te gaan zitten? Dan moet je iets langer wachten, want de film is vanaf 11 december 2020 te zien bij Apple TV Plus. De film verteld het volgende verhaal: “In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom.”

Freaky

Source: Copyright 2020 UNIVERSAL STUDIOS & Filmdepot | Freaky

Voor vele is het horror seizoen afgelopen, wanneer 31 oktober achter hen ligt. Voor Universal kan het niet lang genoeg duren, want de filmstudio lanceert 19 november 2020 de film ‘Freaky‘. Waarbij producent Jason Blum laat zien wat hij met een klein budget kan. De horror maker staat namelijk bekend om de horror films, waarbij er op een creatieve manier wordt gewerkt. Daarbij draait het niet om de grote budgetten en effecten.

Dat lijkt ook het geval bij de nieuwste film van Kathryn Newton en Vince Vaughn. Het is een horror film waarbij de seriemoordenaar en het slachtoffer Millie van lichaam wisselen. Al snel komt Millie erachter dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in het lichaam van een moordlustige psychopaat. Verwacht een over de top verhaal, waarbij de horror en komedie elkaar afwisselen. Dat is namelijk een perfecte combinatie om naar de bioscoop te brengen.

The Witches

vanaf november 2020 in de bioscoop - The Witches
Source: Copyright 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved & Filmdepot | The Witches

De Amerikaanse HBO Max abonnee kan al genieten van ‘The Witches‘. In Nederland is de streamingdienst niet beschikbaar en moet je naar de bioscoop om de film te kunnen zien. De bekende jaren ’90 film heeft een make-over gekregen van Robert Zemeckis. Alleen lijkt niet iedereen daar blij mee te wezen. Waardoor de nodige commotie online al snel oplaaide. Met de actrices Octavia Spencer en Anne Hathaway mag je wel wat verwachten van een film. Ben je toe aan een film voor het hele gezin? Maar dat de jongere generatie bij sommige scenes met bibberende handen te zit te kijken? Dan is ‘The Witches’ een goede film om in de bioscoop te zien.

De film draait vanaf 25 november 2020 in de bioscoop, en gaat over het volgende: “Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.”

The Assistant

vanaf november 2020 in de bioscoop- The Assistant
Source: De Filmfreak & Filmdepot | The Assistant

Voor mij is Julia Garner een geweldige actrice. Haar CV laat zien dat de jonge actrice al een geruime tijd mee gaat. Toch viel Garner mij pas op toen ze prominente rol had in de Netflix serie ‘Ozark‘. Een grandioze rol, waarmee de actrice laat zien wat ze in huis heeft. De film ‘The Assistant’ heeft even op zich laten wachten in Nederland. Gelukkig kan je de film vanaf 19 november in de bioscoop zien. Althans dat was het plan. Je moet wel op zoek naar een bioscoop dat de film op de filmladder heeft staan, zoals een Pathé. De film verteld het volgende verhaal:

“Sinds enkele weken heeft Jane haar droombaan, als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes: scripts kopiëren, afspraken beheren, lunch bestellen, de kopjes opruimen. De grote baas krijgen we niet te zien, maar zijn autoriteit en explosieve willekeur zijn constant voelbaar. Solidariteit onder haar collega’s is onderhevig aan opportunisme. Langzaamaan, gedurende een typische kantoordag dag, krijgen Jane en de kijker zicht op de omvang van het misbruik, seksisme en de heersende zwijgcultuur.”

The Glorias

vanaf november 2020 in de bioscoop - The Glorias
Source: Photo Credit Dan McFadden – Courtesy of LD Entertainmet and Roadside Attractions & Filmdepot | The Glorias

Vandaag de dag worden vrouwen over de hele wereld niet behandeld zoals dat zou moeten. Er zijn genoeg onderwerpen, waarbij de vrouw aan het kortste eind trekt. Denk bijvoorbeeld aan gelijke lonen en kansen op de werkvloer. Daarom is een film als ‘The Glorias’ heel belangrijk om te maken en te bekijken. De film verteld namelijk het waargebeurde verhaal over Gloria Steinem. Een jonge vrouw, dat zich in zet voor gelijkheid. Regisseuse Julie Taymor is de juiste persoon om dit op een goede manier op beeld te krijgen. Want Taymor is ook verantwoordlijk voor de film ‘Frida’. Waarin een belangrijke vrouw uit de geschiedenis centraal staat.

Een cast met top actrices kan niet ontbreken want Julianne Moore, Alicia Vikander, Lulu Wilson, Janelle Monáe en Ryan Keira Armstrong zijn in de film te zien. Ben jij nieuwsgierig en enthousiast geworden? Dan kan je de film vanaf 26 november 2020 in de bioscoop gaan bewonderen. Je krijgt het volgende verhaal te zien: ‘The Glorias’ volgt Steinems veelbewogen reis naar de bekendheid als invloedrijk vrouwenactivist. Vanaf de tijd die ze in India doorbracht als jonge vrouw, tot de oprichting van Ms. Magazine in New York, naar de rol die ze speelde als organisator en media-woordvoerder in de vrouwenrechtenbeweging in de jaren zestig en de historische National Women’s Conference in 1977. Haar strijd voor gelijkheid duurt nog steeds voort.

Fatman

vanaf november 2020 in de bioscoop - Fatman
Source: Just Film Distribution & Filmdepot | Fatman

Kan kerst en satire niet samen? Dan heb je nog niet gehoord van de film ‘Fatman’. Een film waarbij de kerstman het tijd vindt om wat anders te gaan doen. Het lijkt erop dat deze film voor de mensen is gemaakt, die niets met de feestdagen hebben. Het gaat om knallen, vechten en een grove mond. Verschillende ingrediënten die perfect passen bij de hoofdrol, die wordt vertolkt door niemand minder dan Mel Gibson. Het neemt de rol van Kerstman op zich, of zoals hij in de film heet: Chris Gringle.

Andere bekende acteurs die je in ‘Fatman’ gaat zien zijn: Walton Goggins en Chance Hurstfield. De film is vanaf 26 november 2020 in de bioscoop te zien en gaat over het volgende: “Omdat de overheid de subsidie heeft stopgezet is Chris veranderd in een aan lager wal geraakte zuipschuit. Om zijn bedrijf in leven te houden, werkt Chris samen met het Amerikaanse leger en dwingt hij zijn personeel tot het maken van ander soort ‘speelgoed’. Alsof dat nog niet erg genoeg is, besluit de over het paard getilde 12-jarige Billy een hitman genaamd Skinny Man in te huren.”

All My Life

vanaf november 2020 in de bioscoop - All My Life
Source: Copyright 2020 UNIVERSAL STUDIOS. ALL RIGHTS RESERVED & Filmdepot | All My Life

In de lijst met films, die vanaf november 2020 in de bioscoop zijn te zien, kan een zoetsappige drama film niet ontbreken. De film ‘All My Life’ moet perfect passen bij deze beschrijving. De acteurs Jessica Rothe, bekend van de ‘Happy Death Day’ films, en Harry Shum van ‘Crazy Rich Asians’ hebben de hoofdrollen in de film. Zoals de trailer doet vermoeden, lijkt de film in het verlengde van ‘Five Feet Apart‘ te liggen. Het volgende verhaal wordt vanaf 26 november 2020 in de bioscoop verteld:

“Jenn Carter en Sol Chau zijn een charmant en levenslustig paar dat net verloofd is. Alles lijkt ze mee te zitten totdat Sol de diagnose krijgt dat hij leverkanker heeft en in de terminale fase zit. Hun toekomstdromen en plannen om in de zomer te trouwen vallen in duigen. In een race tegen de klok zetten hun familie en vrienden een crowdfundingsactie op om in twee weken tijd een bruiloft te organiseren. Tot hun verrassing krijgen ze hartverwarmende reacties van mensen uit de hele wereld, die met hun genereuze donaties hun steun willen betuigen.”

Latest Reviews