Bron: Anika Mikkelson & Unsplash

Vanaf oktober 2019 in de bioscoop te zien

Dit zijn de films die je vanaf oktober 2019 in de bioscoop kan gaan kijken

Natuurlijk wordt er online genoeg gelanceerd. Zo komen Netflix en Picl met genoeg content om avonden, dagen, weekenden en weken door te komen. In de bioscoop is er genoeg te zien. Wil jij weten wat er vanaf oktober 2019 in de bioscoop te zien is? Hieronder heb ik de beste titels voor jou op een rij gezet.

Nu kan de lijst niet helemaal compleet overkomen. Dat klopt namelijk, want in de maand september deelde ik twee lijsten over specifieke film genres. Namelijk de horror films voor Halloween 2019, maar ook de Nederlandse films die dit najaar naar de bioscoop komen. Zodat jij goed op de hoogte bent van de laatste releases. Zoals ‘Joker‘, ‘Countdown’, ‘F*ck de Liefde’ en ‘De Club van Lelijke Kinderen’.

Instinct

Instinct - oktober 2019 in de bioscoop te zien
Bron: Fotograaf Kris Dewitte & September Films | Instinct

De Nederlandse acteurs, Halina Reijn, Carice van Houten en Marwan Kenzari zijn geen onbekende. Alle drie hebben het voor elkaar gekregen om zichzelf voor de buitenlandse pers en filmwereld in de spotlight te zetten. Met de film ‘Instinct’ gebeurde dat wederom, en dit keer kregen van Houten en Kenzari lof voor het acteer werk en Reijn voor haar regie debuut. Voor de bioscoop gangers is het tijd om kennis te maken met de film. Want dat draait vanaf 3 oktober 2019 in de bioscoop.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.

Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Abominable

Abominable - oktober 2019 in de bioscoop te zien
Bron: © 2019 – Universal Pictures & Filmdepot | Abominable

Voor Dreamworks Animation is het een tijd geleden dat er een originele film werd uitgebracht en ook scoorde. Daar kan ‘Abominable‘ in het Nederlands ook wel ‘Everest: De Jonge Yeti’, vanaf 9 oktober 2019 in de bioscoop verandering in brengen. Dan komt de animatie film, waar ik met smacht op zit te wachten uit.

an de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya. Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht, om dit magische wezen te herenigen met zijn familie, op het hoogste punt van de aarde.

Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara (Sarah Paulson) en zakenman Burnish, die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

The Goldfinch

The Goldfinch - oktober 2019 in de bioscoop te zien
Bron: © 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved & Filmdepot | The Goldfinch

Wil jij naar een internationale film kijken met een Nederlands tintje? Dan kan jij vanaf 10 oktober 2019 in de bioscoop terecht. Warner Bros lanceert vanaf die datum de film ‘The Goldfinch’. Waarbij een gedeelte van de film plaats in Amsterdam. Het is geen luchtige film, dus wees goed voorbereid.

Met bekende acteurs: Nicole Kidman, Oakes Fegley, Sarah Paulson, Aneurin Barnard, Finn Wolfhard, Luke Wilson, Jeffrey Wright en Matteo van der Grijn. Moet er iets zijn wat het kijken waard maakt. Theodore “Theo” Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art.

Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop… een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.

Gemini Man

Gemini Man - oktober 2019 in de bioscoop te zien
Bron: © 2019 Paramount Pictures. All Rights Reserved & Filmdepot | Gemini Man

De film ‘Gemini Man‘ heeft heel lang op de planning gestaan. Alleen liet de techniek het nog niet toe. Vanaf 10 oktober is het eindelijk zover. Will Smith zal niet één maar twee rollen voor zijn rekening nemen. Waarbij één van de karakters een verjongingskuur heeft gehad. Hij speelt namelijk een kloon van de huurmoordenaar Henry Brogan.

Hij wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen. De trailer zag er in eerste instantie uitnodigend uit. Toch kan de film mij op een positieve manier verrassen. Ben jij klaar voor een film waar Smith twee rollen vertolkt?

Latest Reviews

Ook interessant
Must See List: November #1