televisie

Veranderingen bij The Crown seizoen 3

On demand Netflix

Wat kan je van de Netflix Original The Crown seizoen 3 verwachten?

Wat gaat The Crown seizoen 3 brengen?
Bron: Wikipedia NL | The Crown

Met het grote succes van de eerste twee koninklijke seizoen van ‘The Crown’ is het niet vreemd dat er achter de schermen druk wordt gewerkt aan ‘The Crown seizoen 3’. Er gaat een hele hoop veranderen, want Queen Elizabeth II wordt ouder en daar gaat de serie op inspelen. Al er eind van 2018 een derde seizoen online komt dan kan je onder andere het volgende verwachten.

Heb je het tweede seizoen gezien? Of tot nu toe geen tijd voor gehad om er voor te gaan zitten? Ik plaatste eerder het bericht waar ik een aantal redenen geef, waarom je seizoen 2 moet gaan kijken. Terug naar de veranderingen die je bij ‘The Crown seizoen 3’ gaat zien.

Omdat er verder ‘The Crown’ verder gaat met het leven van ‘The Queen’ kon het ook niet anders dat er andere acteurs moeten worden gecast voor de rollen. Want Queen Elizabeth II, Prince Phillip en de rest van de volwassenen worden ouder. Ook zal er een grotere rol voor Prins Charles zijn weggelegd. Hij wordt volwassen en dat zal net als zijn andere broertjes en zusjes meer naar de voorgrond komen.

Actrice Olivia Colman neemt Queen Elizabeth II over van Claire Foy

Olivia Colman als Queen Elizabeth II na Claire Foy
Bron: Fangirlish | Olivia Colman als Queen Elizabeth II na Claire Foy

Maar wie gaan de ouder wordende koningin, prins en de rest van de hoofdrol spelers spelen? Als je naar ‘Broadchurch‘ hebt gekeken dan zal je Olivia Colman direct herkennen. Want zij was één van de rechercheurs die aan de moord werkte. Daar liet zij zien dat zij een geweldige actrice is. En nu zal zij in de huid van Queen Elizabeth II kruipen. Het is een kwestie van tijd of zij net zo goede versie van the Queen gaat neerzetten. Want actrice Claire Foy deed het geweldig!

In een interview liet de toekomstige queen weten dat zij heel zenuwachtig is om de rol van Claire Foy over te nemen. Omdat zij het niet wilt verknallen voor de fans. En ‘The Crown seizoen 3’ moet net zo goed gaan worden. Toch is Olivia Coleman ook heel enthousiast over het project. En probeert naast heel enthousiast te zijn heel cool over te komen.

Bij The Crown seizoen 3 kruipt actrice Helena Bonham in de rol van Prinses Margaret

Helena Bonham neemt de rol van Vanessa Kirby
Bron: Glamour | Helena Bonham neemt de rol van Vanessa Kirby

Er zijn vele Harry Potter fans op de wereld en als je de filmreeks hebt gezien, dan weet je wie Helena Bonham is. Naast de bekende rol van Bellatrix Lestrange is zij bekend van veel meer rollen. Zij was te zien in onder andere: ‘Alice Through the Looking Glass’, ‘Les Misérables’, ‘Dark Shadows’ en ‘Kings Speech’. Een grote lijst met films waar zij al liet zien hoe zij in een rol op kon gaan.

Dat zal niet anders zijn bij de rol van prinses Margaret. Zij was in seizoen 1 en 2 van ‘The Crown’ al lekker zichzelf en anders dan de andere mensen van het koninklijk huis. Dat zal alleen maar meer worden, en met een actrice zoals Helena Bonham moet je er bijna vanuit gaan dat het goed gaat komen.

Prins Philip zou in The Crown seizoen 3 gespeeld worden door Paul Bettany

Paul Bettany niet als prins Philip te zien
Bron: Marie Claire | Paul Bettany niet als prins Philip te zien

Je leest het goed, prins Philip zou eerst gespeeld worden door Paul Bettany. Maar dat gaat niet door, want hij had te veel films op de planning staan. Waardoor The Crown seizoen 3 niet op tijd af zou zijn. Een kwestie van het onmogelijk zijn om te plannen. Helaas, want ik denk dat hij een geweldige prins Philip had kunnen zijn.

Toch denk ik dat binnenkort de kogel door de kerk is en dat wij er ook achter gaan komen wie dan als prins Philip in ‘The Crown’ seizoen 3 en 4 te zien zal zijn. In een interview liet Matt Smith los te weten wie de rol wel zou gaan spelen. Hij zou heel knap zijn en heel charismatisch. Er werd alleen geen naam losgelaten.

Wat wordt het verhaal van The Crown seizoen 3?

Het is eigenlijk niet zo heel erg moeilijk om erachter te komen wat het derde seizoen van ‘The Crown’ zal gaan laten zien. Het tweede seizoen eindige in 1964, waar Queen Elizabeth II een vierde kind op de wereld zette. Het huwelijk tussen de koningin en de prins zal net als de voorgaande serie onder de loep worden genomen. En zoals ik ook al zij zullen de kinderen een grotere rol gaan krijgen.

Ook zit er een scheiding aan te komen. En dat zal gaan om prinses Margaret en haar man de fotograaf. Ook zal Camilla Parker Bowles de serie binnen komen wandelen. Want zij leerde prins Charles kennen in die tijd. Dan kan je natuurlijk verwachten dat ook prinses Diana haar entree maakt. Wie de rollen van deze iconische dames zullen gaan spelen is nog onbekend

Toch moet er ook een negatief element zitten aan het The Crown seizoen 3. Want het volgende seizoen zal, zoals het er nu naar uit ziet, niet eerder online komen dan 2019. Of Netflix moet op zijn strepen gaan staan en het eind van dit jaar online willen hebben. De casting en de voorbereidingen nemen veel tijd in beslag. En toen het eerste seizoen online kwam waren de opnames voor seizoen 2 al een maand bezig.

Latest Reviews

Ook interessant
De eerste afleveringen van Defending Jacob zijn te zien bij Apple TV Plus, en dit is mijn eerste indruk
Eerste indruk van Defending Jacob