Veronica Review
Bron: IMDB | Veronica

Veronica Review

Volgens vele nieuwsbronnen is Veronica de engste film ooit, maar is dat ook zo?

Veronica Movie Poster
Bron: IMDB | Veronica

In de afgelopen week kreeg de film ‘Veronica’ een hele hoop publiciteit omdat het volgens vele de engste film ooit zou zijn. De film is te zien bij de on demand dienst Netflix. En ik vond het tijd om een recensie over deze film te schrijven. Omdat ik de lucht wil klaren vanwege de hele hoge verwachtingen. Want is het echt zo eng?

De regisseur Paco Plaza heeft er alles aan gedaan omdat te doen. En hij heeft ervaring met horror films maken. In het verleden maakte hij ‘Rec’ één tot en met drie. Die door critici en kijkers werd gewaardeerd. En ik heb het over het Spaanse origineel, waar Hollywood een eigen versie van maakte. Wat was er goed en wat kon beter? Lees de recensie onder het verhaal en de trailer van ‘Veronica’.

Dit is Veronica

Tijdens een zonsverduistering besluiten Veronica en haar twee vrienden de geest van Veronica’s vader op te roepen. Om dit voor elkaar te krijgen besluiten ze een ouija bord te gebruiken. Plotsklaps breekt er glas, en komt Veronica terecht in een soort trance. Ze raakt bewusteloos, waardoor haar twee vrienden doodsbang worden. Nadat Veronica bijgekomen is, beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

De recensie van Veronica

De film heeft een heel goed begin, je kan wennen aan de verschillende karakters. En ziet hoe zij functioneren in het dagelijks leven. ‘Veronica’ komt heel echt over en dat doet de regisseur door een huiselijke sfeer neer te zetten. Alsof je naar een heel normaal gezin aan het kijken bent. Je krijgt direct een ‘band’ met de mensen.

Het is misschien een Spaanse film dat met een niet al te groot budget de film moest maken. Toch weet de cast en de makers achter de schermen er het beste van te maken. Want er is gewerkt met schrik en andere effecten die er voor zorgen dat het lijkt alsof er iets gebeurd. Maar als kijker zie je het niet direct. Wat voor mij heel goed over kwam. Ook de effecten die je wel zag waren goed gemaakt. Zoals de hand uit het matras.

Veronica Review
Bron: IMDB | Veronica

Met een klein budget en een topcast weet Paco Plaza een goede horror film neer te zetten

Maar omdat de verwachtingen heel hoog zijn gemaakt door de verschillende media, zit je op het puntje van je stoel.
Met de gedachten wanneer het fout gaat, en dat duurt best lang voordat ik voor het eerst schrok. Waar ik meer van onder de indruk was waren de acteurs die een grote rol in de film speelde. De jonge acteurs die in ‘Veronica’ acteerde waren: Sandra Escacena, Claudia Placer, Bruna González en Iván Chavero.

Zij vormde voor mij de topcast. Want zij lieten stuk voor stuk geweldige acteer prestaties zien. En dat zie je niet vaak bij jonge acteurs. Want bij de verschillende scenes zoals de bed scenes, de schrik momenten etc de emoties en acteer werk waren precies goed. Deze film is niet zo eng als dat wordt gezegd.

Toch is de film heel vermakelijk en zeker als je van een horror film wilt zien dat niet uit Hollywood komt. Zonder glamour en een groot budget, het wordt waarschijnlijk zo erg gevonden omdat de horror wordt los gelaten bij de jonge kinderen. Want die momenten kneep ik hem toch wel.

Latest Reviews

Ook interessant
Throwback Movie
The Green Mile