Music Listed

De vijf beste deejays van Nederlands volgens DJ Mag

Volgens DJ Mag zijn dit de vijf beste deejays uit Nederland

De listed van deze week staat in het teken van de vijf beste deejays uit Nederland. Ieder jaar wordt er gestemd door de fans en daar komt een Top 100 met de beste deejays. De Nederlanders doen het heel goed en weten hit na hit te scoren met de singles en remixen. De pop artiesten weten de deejays te strikken voor een remix en daardoor blijft de fanbase van de verschillende deejays groeien.

Met zoveel deejays in de lijst staat Nederland naast de klompen, Andre Rieu, Kaas en molens bekend om de dance muziek. Niet voor niets wordt er nu een jaarlijks dance event georganiseerd in Amsterdam. Het Amsterdam Dance Event, daar wordt de beste deejay van het jaar bekend gemaakt. De vijf beste deejays van Nederland werden op de ADE van dit jaar uitgeroepen in de top vijf. Ik zal alvast verklappen dat Martin Garrix wederom op de eerste plek is geëindigd.

1. Martin Garrix

In de Top 100 van 2015 stond Martin Garrix op nummer drie maar vorig jaar wist hij op de eerste plek te eindigen. En hij heeft het voor elkaar gekregen om dit jaar weer op nummer één te staan. Op zijn jonge leeftijd werkt hij keihard om zijn carrière van de grond te krijgen. Met zijn eigen label STMPD RCRDS brengt hij zijn eigen hits uit.

Om het internationaal uit te brengen heeft hij een deal gesloten met Sony Music. Meer dan een miljoen mensen brachten een stem uit en daar kwam Martin Garrix boven aan te staan, en staat het komende jaar tussen de vijf beste deejays van Nederland.

2. Armin van Buuren

Deejay Armin van Buuren is één van de oude rotten in het vak die al jaren stadions en andere zalen vol weet te krijgen wanneer hij er staat. De fans waarderen hem en brengen een stem op hem uit. In de DJ Mag Top 100 eindigde hij op een derde plek. Het Belgische deejay duo Dimitri Vegas & Like Mike kreeg meer stemmen dan de Nederlandse deejay. Vorig jaar stond hij op de vierde plek en hij schuift één plek omhoog in de 2017 versie van de lijst.

3. Hardwell

Wie ook al een aantal jaar boven aan de lijst met beste deejays staat is Hardwell. In de lijst van 2017 van DJ Mag is hij op een vierde plek komen te staan. Hij zakt één plek, maar blijft nog in de top vijf staan. Hij hoort zeker thuis in de vijf beste deejays van Nederland omdat hij iedere keer weet te verassen met muzikale samenwerkingen.

Zijn laatste single ‘Creatures’ is een samenwerking van Hardwell en zanger Austin Mahone. Het klinkt heel goed en toch hoor je het geluid waar Hardwell bekend om staat terug in de verschillende nummers.

4. Tiesto

Hij is de man die dance in Nederland groot maakte. Hij scoorde hit na hit toen een aantal van de deejays uit deze lijst net geboren waren of kinderen waren. Tot op de dag van vandaag is Tiesto één van de mannen die zich staande weet te houden tussen de andere deejays. Het is een harde wereld waar jij je constant moet bewijzen, met nieuwe generaties die opstaan en hits scoren moet je in zeker zin mee gaan met de trends.

Dance veranderd (bijna) constant en Tiesto weet daar heel goed mee om te gaan. Dat hoor je in de singles en remixen die hij uitbrengt. Hij hoort thuis in de vijf beste deejays van Nederland.

5. Afrojack

Afrojack sluit de lijst met de vijf beste deejays van Nederland. Maar in de lijst van DJ MAg Top 100 staat hij op een achtste plaats. Voor hem staan The Chainsmokers en David Guetta. Hij is vergeleken met de lijst van vorig jaar wel twee plekken omhoog gegaan. Een goede verbetering. Alleen had ik verwacht dat Afrojack hoger in de lijst terecht zou komen.

Latest Reviews