Bron: Kevin Baker & Netflix | The Dark Crystal: Age of Resistance

Voor wie is The Dark Crystal: Age of Resistance gemaakt?

Voor wie heeft Netflix de serie The Dark Crystal: Age of Resistance gemaakt?

Voor wie heeft Netflix de serie The Dark Crystal: Age of Resistance gemaakt?
Bron: Kevin Baker & Netflix | The Dark Crystal: Age of Resistance

Na meer dan dertig jaar te hebben zitten wachten, konden de ‘Dark Crystal‘ fans eindelijk bij Netflix terecht voor een nieuwe serie. Waarbij de fans en nieuwkomers terug gaan naar de bekende wereld. En krijgen te zien hoe het leven voor de film er uit zag voor de Skeksis en de Gelflings. Tijd om ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’ te analyseren en erachter te komen voor wie de serie is gemaakt.

‘The Dark Crystal: Age of Resistance’ keert terug naar de wereld van Thra met een geheel nieuw avontuur. Wanneer drie Gelfling het gruwelijke geheim achter de macht van de Skeksis ontdekken, gaan ze op een epische reis om het vuur van rebellie te ontsteken en hun wereld te redden.

Zelf heb ik de originele film uit 1983 niet helemaal gezien, waardoor de Netflix serie voor mij een tweede stap was om kennis te maken met de iconische wereld. Voor mij duurde het even voordat ik gewend was en door had hoe de verhaallijnen liepen, hoe bepaalde wezens heette en de verschillende manieren. Na een aantal afleveringen voelde het goed aan en kon ik genieten van het vakmanschap dat de Jim Henson Company had uitgebracht.

Met deze woorden wil ik niet aangeven dat de serie alleen voor de lief hebbers is gemaakt. Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die de film niet hebben gezien. Waardoor de prequel een goede kennis making is. Als je van fantasy en avontuur houdt, dan hoor je al bij de doelgroep van de makers. Zij willen laten zien wat je kan met de technieken van nu, samen met het werk dat je met de poppenspelers kan neerzetten.

De passie voor het vak komt goed over op beeld

De passie voor het vak komt goed over op beeld
Bron: Kevin Baker & Netflix | The Dark Crystal: Age of Resistance

Dat is heel goed gelukt, zeker met de computer animatie, dat er voor zorgt dat de karakters nog beter op beeld overkomen. Waardoor je er als kijker een connectie kan maken, wanneer de ogen op een bepaalde manier bewegen of de wereld om hen heen eruit ziet. Twee werelden komen samen en dat is heel erg mooi om te zien.

De passie en liefde voor het vak komt goed over, want er zijn mensen bij betrokken die ook in de jaren ’80 aan de film hebben gewerkt. Waardoor het vak van het poppenspelen in de spotlight wordt gezet. Iets wat door de jongere generatie als ouderwets wordt bestempeld.

Wat zeker helpt bij het bekijken van de serie, is dat je als oude fan niet naar een onbekende wereld gaat. Je ziet namelijk bepaalde elementen terug komen. Zoals de wezens, alleen wordt het nu op zo’n manier uitgebreid dat er nieuwe karakters voor een frisse blik zorgen. Toch wordt de voorgaande film niet genegeerd, wat leuk is voor de fans van het eerste uur. De makers hebben respect voor de film en borduren daar op voort. Zelfs zover dat het verhaal, naar de film gaat toe werken.

De wereld van The Dark Crystal: Age of Resistance kan lijken op een andere film franchise

De wereld van The Dark Crystal: Age of Resistance kan lijken op een andere film franchise
Bron: Kevin Baker & Netflix | The Dark Crystal: Age of Resistance

Zodra je begint met kijken en het avontuur van ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’ is begonnen, lijkt het wel alsof de Netflix serie een poppen versie van ‘Lord of the Rings’ is. De manier waarop de wereld wordt opgebouwd, is heel groot en fantasierijk. Samen met de verschillende wezens, vormt dat een combinatie dat je doet denken aan een bekende film trilogie. Waardoor de fans van de ‘Lord of the Rings’ en ‘Hobbit’ trilogie perfect naar de tien afleveringen kunnen gaan kijken.

Niet alleen de moderne technieken zorgen ervoor dat ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’ aan sluit bij het kijk publiek van vandaag. Ook wordt er door diversiteit naar voren geschoven. Zo is er een ouder paar dat bestaat uit twee mannen. Er wordt niet heel veel aandacht aan besteed. Waardoor het er niet heel dik boven opligt. Toch viel het mij op, en zorgde voor een positieve reactie.

Nu kan het zijn, dat je niet duidelijk hebt voor wie de serie is gemaakt. De makers hebben er voor gezorgd dat de serie ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’ voor een heel groot publiek is geschikt. Door oude en jonge kijkers te bedienen, heeft Netflix zeker een hit in handen. Het ziet er rijk uit en nodigt uit om te blijven kijken. Want het duurt namelijk even voordat je er helemaal in zit. Rond aflevering vijf zat ik er in, en begreep ik hoe bepaalde karakters heette en hoe het verhaal vorm kreeg.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Art from Food?