Halloween entertainment

Deze vrouwelijke horrorpersonages wil je niet tegenkomen #2

Deze vrouwelijke horrorpersonages wil je niet in het donker tegen komen

Over iets meer dan een week is het Halloween en daarom zet ik een aantal iconische horror personages in de spotlight. Vorige week waren er drie heren die niet vergeten kunnen en mogen worden. Dit keek zijn de vrouwelijke horrorpersonages aan de beurt. Want de vrouwen weten net zo goed als de heren mensen aan het schrikken te krijgen.

Samara Morgan

Samara Morgan vrouwelijke horrorpersonages
Bron: Nerdist.com

Als één van de vrouwelijke horrorpersonages is Samara Morgan één die je niet aan de lijn of op televisie wilt zien. De manier waarop zij is omgekomen is niet niks en zij komt terug om wraak te nemen. Kôji Suzuki schreef het boek over het meisje en er werd een Japanse film gemaakt, Ringu. Als het aan de Amerikanen ligt wordt er van bijna ieder succesvolle buitenlandse film een remake van gemaakt. Dat gebeurde en in 2002 met The Ring en het succes zorgde er voor dat er in 2005 een Ring Two uit kwam, waar Naomi Watts in de hoofdrol te zien was.

Wanneer je de videoband kijkt waar Samara Morgan op te zien is wordt je na die tijd gebeld en wordt er gezegd: ‘You Gonna Die In Seven Days’. Dat gebeurd ook want Samara houdt zich aan haar woord. Dit jaar kreeg de franchise een reboot en met een update die de eerdere films moest vergeten.

Carrie White

Carrie White - Vrouwelijke horrorpersonages
Bron: Doubleexposurejournal.com

Een andere jonge dame die tussen de vrouwelijke horrorpersonages hoort is Carrie White oftewel Carrie. Zij heeft het thuis en op school niet makkelijk. Haar moeder heeft haar psychisch en lichamelijk mishandeld. Zelf is zij geestelijk onstabiel en begrijpt haar dochter niet. Wanneer Carrie op school vrij van haar moeder is, moet zij oppassen voor de andere kinderen. Zij begrijpen haar ook niet en wanneer Carrie op haar zeventiende voor het eerst ongesteld is pakt zij de mensen terug die haar pijn hebben gedaan.

Het verhaal werd voor het eerst verteld in het boek van Stephen King. Tot nu toe zijn er maar liefst zeven actrices die de rol van Carrie White op zich hebben genomen. Sissy Spacek was in 1976 voor het eerst te zien als Carrie en er zullen nog meer actrices volgen.

Ellen Ripley

Ellen Ripley - Vrouwelijke horrorpersonages
Bron: Avpgalaxy.net

Wie je niet in de ruimte tegen wilt komen in Ellen Ripley. Zij wist zich in de Alien Franchise te bewijzen als keiharde tante. In één van de latere films werd zij de anti held, maar ook aan de slechte kant doet zij het goed. Zij speelt met je en als het haar niet zint dan zorgt zij ervoor dat je niet in de weg staat.

Ik zal niet te veel op de details in gaan. Het enige wat je moet weten is dat je mee moet werken en luisteren wat Ellen te melden heeft. Want als zij aan de Aliens duidelijk maakt dat je geruimd moet worden, dan gebeurd dat ook. In Alien Resurrection is zij in de vorm hoe ik het hierboven beschrijf te zien.

Latest Reviews