Waar gaat de eerste Netflix serie van Ryan Murphy, The Politician over?
Bron: Netflix | The Politician

Waar gaat Netflix’s The Politician over?

Waar gaat de eerste Netflix serie van Ryan Murphy, The Politician over?

Waar gaat de eerste Netflix serie van Ryan Murphy, The Politician over?
Bron: Netflix | The Politician

Als het om series gaat, weet je dat Netflix de ene na de andere hit online zet. Eerder werd we we mega deal gesloten met de hof leverancier van dramatische series. Ik heb het natuurlijk over Ryan Murphy. Hij maakte in het verleden: ‘Glee’, ‘American Horror Story’ en ‘Pose’. Zijn eerste project bij Netflix is ‘The Politician’. Toen de trailer uitkwam, was één ding zeker. Het zou voor de nodige drama en over de top scènes gaan zorgen. Tijd om de kern van Murphy’s serie te onderzoeken.

Payton Hobart, een rijke student uit Santa Barbara, Californië, weet sinds zijn zevende dat hij president van de Verenigde Staten wordt. Maar eerst moet hij navigeren door het meest verraderlijke politieke landschap van allemaal: Saint Sebastian High School. Om verkozen te worden tot Student Body President, een plekje te bemachtigen in Harvard en op zijn unieke weg naar succes te blijven, moet Payton zijn meedogenloze klasgenoten te slim af zijn zonder zijn eigen moraliteit en zorgvuldig ontworpen imago op te offeren.

Voordat je begint met ‘The Politician’ krijg je een waarschuwing te zien. Want de makers willen er zeker van zijn, dat jij op de hoogte bent. Vanaf de eerste aflevering tot de seizoensinvloeden krijg je als kijker te maken met de nodige triggers. Want de wapens en slinkse manieren zorgen voor de nodige psychotische spellen.

Aan creativiteit van de makers ontbreekt het niet in The Politician

Aan creativiteit van de makers ontbreekt het niet in The Politician
Bron: Netflix | The Politician

Wat Ryan Murphy met ‘The Politician’ wilt doen, is een spiegel voor houden. Vandaag de dag lijkt de politiek op een waar schaak spel. Je moet zonder enige emotie de strijd in gaan. Zodat je bepaalde strategieën en mogelijkheden goed kan bekijken. Wanneer er enige emotie bij komt kijken, wordt je zicht troebel. Dan gaan de emoties in de weg zitten en kan je fluiten naar de winst. In de serie gaan verschillende karakters over grenzen. Door mensen te vergiftigen, zwart te maken of door keihard te faken.

Wat heel grappig is, is dat de vijfde aflevering geheel in het teken staat van de zwevende kiezer. Beide partijen proberen op de dag van het stemmen, hem over te halen. Alleen interesseert het hem niets. Hij staat symbool voor de zwevende kiezer over de hele wereld. De politici proberen met de verhalen mensen te benaderen, alleen sluit dat negen van de tien keer niet aan. Met als resultaat dat er niet wordt gestemd.

Verwacht van ‘The Politician’ geen serie waar de Trumps en Barak Obama’s voorbij komen. Natuurlijk kunnen bepaalde karakter trekken terug komen, alleen draait het hier om de drama van de tieners. Zij gaan over lijken en daar komen de persoonlijke problemen om de hoek kijken. Heel kort samengevat, is deze serie de hysterische en light variant van de ‘House of Cards’. Waarbij de donkere humor als lijm zorgt dat de verhaallijnen luchtig blijven en aan elkaar plakken.

Ook zie je duidelijk terug dat Ryan Murphy aan het roer staat. Van bijna iedere voorgaande serie is iets terug te zien. Muziek van ‘Glee’. Actrice Jessica Lange van ‘American Horror Story’ en de duidelijke scheidingslijn tussen rijk en arm van ‘Pose’. Je krijgt van alles te zien. In de tien afleveringen komen de politieke ambities, depressie, wapen geweld, moordpogingen, je dromen volgen en moeder liefde voorbij.

Welke richting gaat de serie met het tweede seizoen?

Welke richting gaat de serie met het tweede seizoen?
Bron: Netflix | The Politician

Bij ieder onderwerp krijg je ook de twee uiterste te zien. Van mensen die worden geholpen tot en met scènes waarbij iemand wordt neergeschoten. Waar ik verbaasd over was, was dat er in de tiende aflevering een hele nieuwe verhaallijn werd geïntroduceerd. Hoe leuk ik Bette Midler en Judith Light ook vond, dit had perfect in een nieuw seizoen geïntroduceerd kunnen worden. Waardoor ik aan het eind van de aflevering meer wilde zien.

Voor de release wist Ryan Murphy te melden, dat in ieder seizoen een persoon centraal zou staan. Ik hoop dat het niet zo is, want ik wil weten wat er met Payton gebeurd. De eerste voorbereidingen voor het volgende seizoen worden getroffen, hopelijk met Een release voor volgend jaar.

Latest Reviews

Ook interessant
Helpt Hotel Sophie aan het praten over seksualiteit?