Bron: Pixabay

Waar kijk ik naar uit bij het televisie najaar 2019

Waar kijk ik het meest naar uit bij het televisie najaar 2019?

Het eerste half jaar van 2019 is voorbij en daarmee kan het vooruitblikken naar het tweede half jaar beginnen. Het duurt nog even voordat de grote partijen zoals NPO, RTL en Talpa met de nieuwe plannen komen. Toch is er genoeg duidelijk om naar uit te kijken. In dit bericht zet ik op een rij waar ik naar uit kijke bij het televisie najaar 2019. Mocht jij andere ideeën of vooruitzichten hebben? Laat dat onder dit bericht achter.

Talpa

Verhuisbericht

VERHUISBERICHT! ❤️

Geplaatst door SBS 6 op Vrijdag 9 augustus 2019

Als jij het bericht over het eerste half jaar van 2019 hebt gelezen, weet je dat er genoeg veranderingen achter de schermen zijn doorgevoerd. Zo stapten een aantal grote namen over van RTL naar Talpa. Terwijl ik dit bericht aan het schrijven ben, heeft Talpa een verhuisbericht online gezet. Waarmee de kijker op de hoogte wordt gebracht van de verschuivingen.

Waar ik naar uitkijk bij het televisie najaar 2019, is wat er uiteindelijk gaat werken. Talpa gaat namelijk inzetten op oude bekende. De bekende en grote sterren worden naar voren geschoven. Waarbij Linda de Mol en Wendy van Dijk de bekende programma’s gaan presenteren. Ik ben heel benieuwd of de Nederlandse televisie kijker hier in gaat trappen.

In het verleden lukte dat niet met Tien/Talpa. Gaat het dit keer wel lukken? Er wordt wat mij betreft te hoog van de toren geblazen. We gaan het zien, want nu ga je zien hoe John de Mol de zender vormt wilt gaan geven. De vooravond is al onder handen genomen. Waar bekende titels als ‘Man Bijt Hond’ en ‘Lingo’ naar de zender zijn gehaald. Aan het eind van het jaar gaan we zien of het ook gaat werken, want het is nu tijd om te gaan bouwen.

RTL

Waar kijk ik het meest naar uit bij het televisie najaar 2019?
Bron: Mediacourant & RTL | RTL 4

RTL lijkt een mix van nieuw en bekend talent te gaan gebruiken. Toch zet de zender meer in op nieuwe titels als ‘The Masked Singer’ zodat de kijker kan kennismaken wat er in het buitenland scoort. Oude bekende als ‘Dancing With the Stars’ en ‘Het Spijt Me’ worden uit de mottenballen gehaald. Zij moeten wel, nu Talpa de programma’s ‘Ik Hou van Holland’, ‘Miljoenenjacht’ en ‘Dance Dance Dance’ heeft meegenomen.

Waar ook meer duidelijkheid over gaat komen, is welke bestaande titels overeind blijven staan. De afgelopen maanden waren de kijkcijfers van onder andere ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ niet al te best. Er werd gespeculeerd of de Nederlands langst lopende soap zou verhuizen naar RTL 5. Tot nu toe is dat niet het geval.

De speculaties blijven door gaan want zo zouden Eva Jinek en Jeroen Pauw de overstap naar RTL maken. Tot op heden blijft het stil, op een Linda interview na, want niemand lijkt hier duidelijkheid over te willen geven. Ik ben heel benieuwd wat er tijdens het televisie najaar 2019 gaat veranderen. Gaat Peter van de Vorst grote veranderingen doorvoeren? Of wacht hij het rustig af, en probeert bij de sturen waar nodig?

Het internationale televisie najaar 2019

Het internationale televisie najaar 2019
Bron: Gaytime.co.uk | Drag Race Uk

Internationaal gezien is er ook veel aan de hand. Vandaag de dag ligt de focus van de grote televisiezenders bij streamingdiensten te liggen. Disney gaat er groot op inzetten, en cancelt een aantal Marvel series. Om op zo nieuwe series te kunnen lanceren. Aan de andere kant worden bestaande series uitgebreid, door internationale spin-off series te lanceren. Bijvoorbeeld ‘Rupaul’s Drag Race‘.

Vanaf het televisie najaar 2019, zal BBC Three de UK versie gaan uitzenden. Ik ben heel benieuwd wat dit te weeg gaat brengen. Als dit scoort, kan de Nederlandse televisie markt hier op gaan antwoorden. De eerste tekenen zijn al te zien. Zo kwam BNNVARA met ‘De Diva In Mij‘. Gaat de tweede helft van 2019 in het teken staan van vernieuwing en meer inclusiviteit?

Latest Reviews

Ook interessant
Creative Blog
Piper een schattige Pixar korte animatie