From L to R: Mandela Van Peebles as “Mitch,” Laura Vandervoort as “Anna,” Paul Braunstein as “Ryan,” Brittany Allen as “Carly,” and Bucket Head.

Waarom ik niet naar de Saw franchise kijk

De Saw franchise is terug met de film Jigsaw, waarom ga ik niet kijken?

Vanaf het moment dat ik naar films kon kijken heb ik een haat liefde relatie gehad met horror films. Toen ik een jaar of dertien was zag ik voor het eerst een horror film en ik zat als een bang muisje achter bank om heel stiekem en voorzichtig naar The Ring te kijken.

Na een aantal jaar kwamen er buren naast m’n vader wonen en zij waren horror fanaten. Zij hebben mij opgevoed als het om horror films gaat. Het klinkt overdreven maar wat de buren hebben gedaan is samen met mij horror films gekeken. Zo leerde ik een aantal verschillende horror films kennen, maar meer wat ik wel aan kon qua kijken en wat niet.

Saw is terug met de film Jigsaw

Op een gegeven moment kreeg ik de eerste Saw films te zien. Ik moest er heel erg aan wennen dat de regisseurs James Wan en Darren Lynn Bouwman alles expliciet in beeld brachten. Van ledenaten die eraf worden gehakt tot rare machines die voor een bepaalde tijd moeten worden verwijderd, anders ben je na een bepaalde tijd alsof dood.

De boodschap achter de Saw franchise

Wat de Saw franchise groot en tevens luguber maakt is dat het een boodschap heeft die erachter zit. De karakter John Kramer of zijn alias Jigsaw wordt gespeeld door Tobin Bell.
John Kramer is ernstig ziek en hij weet dat het niet lang duurt voordat hij stopt met ademhalen.

Wat hem stoort is dat mensen niet dankbaar zijn om te leven. En er alles aan doen om er van te genieten. Door ze op te sluiten en te laten vechten voor het leven hoopt John dat zij het leven gaan waarderen.
Het gebeurd wel op een hele wrede manier, en er zijn niet zoveel mensen die het na kunnen vertellen.

De reden waarom ik de Saw franchise links heb laten liggen

De eerste twee films heb ik met veel plezier gekeken. Maar Saw 3 heb ik niet meer afgezien. Het werd voor mij te luguber en het werd met ieder deel dat daar op moest het gekker. De moorden moesten op een zo creatief mogelijke manier op beeld worden vast gelegd. Om de mensen die er naar keken te laten stockeren.
Ik ben gestopt met kijken en ben tot nu toe niet van plan om de terugkeer van Saw te gaan kijken.

Toen ik de trailer van Jigsaw zag kreeg ik kippenvel en niet op een goede manier. Voor mij is het een te heftige horror film en sla het over. Mocht je de terug keer wel willen zien. Je hoeft niet te wachten want de film draait nu in de bioscoop. Heb je de film gezien, laat mij dan weten wat je er van vond. Wie weet haal je mij over om de film alsnog te gaan kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Van nieuwe gay icoon Babadook tot de regenboog vlag