The Rain
Bron: Per Arnesen & Netflix | The Rain

Waarom moet je de Netflix serie ‘The Rain’ hebben gezien?

On demand Netflix

Netflix lanceert een nieuwe Scandinavische serie ‘The Rain’, waarom moet je het gaat streamen?

The Rain
Bron: Per Arnesen & Netflix | The Rain

Na maandenlang teaser en vollediger trailers te lanceren was het 4 mei eindelijk tijd om de nieuwe Netflix serie ‘The Rain’ te gaan streamen. Een recensie schrijven voor dit soort is bijna onmogelijk omdat er heel veel gebeurd. Maar ik kan wel een aantal redenen geven waarom dit een serie die je niet mag missen.

In het verleden zette Netflix al meerdere Scandinavische series online en die werden in grote getallen gestreamd. Het is niet gek dat een serie als ‘The Rain’ een nieuwe hit is voor de on demand dienst. Mocht je in de stemming zijn, eind 2017 kwam de eerste Duitse serie online. ‘Dark‘ wist veel Nederlanders en kijkers uit andere landen voor de buis te houden.

Het is een Scandinavische serie

Een grote reden, voor vele, is dat ‘The Rain’ een Scandinavische serie is. Over het algemeen weten de verschillende makers pareltjes van series te maken. Als deze mensen ook achter de nieuwe Netflix Original zitten, dan moet je een goede tijd hebben tijdens het streamen. Dit keer heb je te maken met een Deense serie, en het weet de naam hoog te houden.

De soundtrack vertegenwoordigd de Scandinavische muziek

Als je naar verschillende artiesten uit het Noorden van Europa luistert dan weet je wat je te wachten staat. Van een aantal catchy pop nummers tot rustgevende alternatieve pop geluiden. In de loop van de serie krijg je een hoop van dit soort nummers voorgeschoteld. Die er voor zorgen dat de emotie wordt uitvergroot.

The Rain
Bron: Per Arnesen & Netflix | The Rain

De natuur Deense natuur is het decor van ‘The Rain’

Als je een keer op vakantie bent geweest in Denemarken, Noorwegen of Zweden dan weet je dat de drie landen grote natuur gebieden zijn. Het bevat veel bos en het is prachtig om er door heen te wandelen. Of als je wat minder actief bent, er door heen te rijden met de auto. De makers van de serie hebben er alles aan gedaan om deze natuurlijk op een goede manier te gebruiken. Nu zal een groot gedeelte in een studio zijn opgenomen. Maar als de groep jongeren door de natuur loopt ziet het er prachtig uit.

Veel persoonlijk drama dat naast het virus langs komt

De groep jongeren moeten van punt A naar punt B zien te komen. Zoals het bij een serie gaat krijgen zij met tegenslagen en tussenstops te maken. In iedere aflevering komt één van de groep te maken met een persoonlijk drama. Het gaat over hoe zij voor het virus waren.

Zoals het geloof, het verliezen van je geliefde, verliefd worden, verslavingen, verwachtingen van andere waar maken en misbruik van je wordt gemaakt. De verschillende persoonlijkheden en karakter eigenschappen komen dan naar boven. En dat zorgt voor verschillende afleveringen om van te smullen.

The Rain
Bron: Per Arnesen & Netflix | The Rain

De spanning blijft en begint vanaf de eerste seconden

Bij sommige series duurt het even voordat je erin zit. Je moet een aantal afleveringen bekijken voordat je snapt wat er aan de hand is. Of dat het verhaal zich volledig heeft uitgerold. Bij ‘The Rain’ zit je vanaf de eerste seconden met spanning te kijken. Je voelt de dreiging komen en dat blijft. Niet alleen vanuit de lucht, maar er zijn meerdere factoren die er voor zorgen dat jij als kijker gaat bingewatch-en.

Het verhaal van ‘The Rain’ zit goed in elkaar

Je zou denken dat de makers met de regen niet veel kunnen. Maar daarom heen zijn er nog genoeg mogelijkheden om het verhaal goed in elkaar te zetten. De verschillende verhaallijnen lopen goed door elkaar heen. En inde ene aflevering komt het weer terug waarna een een verhaal naar de achtergrond ebt. Het is een komen en gaan van verschillende verhaallijnen waardoor je als kijker niet verveelt raakt.

Latest Reviews

Ook interessant
Na meer dan vijftig jaar komt Disney met het vervolg Mary Poppins Returns
Mary Poppins Returns Review