Source: SAEED ADYAN & NETFLIX © 2020 | Death to 2020

Waarom moet je Death to 2020 kijken?

Het rampjaar wordt hilarisch samengevat in Death to 2020

Het afgelopen jaar was in vele opzichten vreemd en een gigantische realityserie. De makers van de Netflix serie ‘Black Mirror’ hadden genoeg inspiratie om er een leuke twist aan te geven. Waardoor er een mogelijke nieuwe traditie bij de streamingdienst is geboren. Is het tijd om naast de Oudejaarsconference uit te kijken naar een vervolg van ‘Death to 2020’? In dit blog bericht leg ik uit, waarom je dit niet mag missen.

Dankzij de reputatie van ‘Black Mirror’ hebben de makers het voor elkaar gekregen om een diverse en goede cast samen te stellen. Om een aantal namen te noemen: Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Kumail Nanjiani, Tracey Ullman, Samson Kayo, Lisa Kudrow, Diane Morgan, Leslie Jones, Cristin Milioti en Joe Keery. Een ieder krijgt een rol toegewezen. Van een directeur van een tech bedrijf, journalist tot en met een vertegenwoordiger van de president.

Het leuke aan ‘Death to 2020’ is dat de makers langs de grote nieuws momenten van de wereld kijken. De comedy event begint letterlijk met 1 januari 2020 en gaat vervolgens de belangrijke data langs. Denk aan de presidents verkiezingen, de gigantische brand in Australië, Brexit, Black Lives Matter en natuurlijk corona.

Verschillende meningen worden vertegenwoordigd in het komedie event van Netflix

Verschillende meningen worden vertegenwoordigd in het komedie event van Netflix
Source: COURTESY OF NETFLIX © 2020 | Death to 2020

De verschillende meningen uit de samenlevingen zijn vertegenwoordigd. Wat duidelijk werd in 2020, was dat mensen soms lijnrecht tegenover elkaar staan. Het maakt niet uit waar het om gaat, er staan twee grote groepen tegenover elkaar. Dat is ook te zien bij de verschillende karakters. Zoals de mening dat alle levens er toe doen, in plaats van nu stil te staan bij de zwarte gemeenschap. Op politiek vlak is dat nog sterker en heel goed neergezet.

Hopelijk voelt niemand zich aangevallen, na het zien van ‘Death to 2020’. Want de humor is zo goed, dat ik bij een aantal scenes dubbel lag op de bank. Vooral de karakters die werden gespeeld door Lisa Kudrow, Cristin Milioti, Diane Morgan, Samuel L. Jackson en Hugh Grant waren heel grappig. Door de humor en acteer werk, wordt snel duidelijk dat de kijker karikaturen krijgt te zien. Alleen is het zo herkenbaar, dat het te grappig is.

Waar Netflix bekend om staat, is het droppen van hele seizoenen. Om ‘Death to 2020’ te kijken, hoef je gelukkig niet te veel tijd voor vrij te maken. De komedie special duurt net geen uur, de samenvatting van 2020 is lekker compact. Ideaal voor een avond dat de inspiratie er niet is.

Latest Reviews