televisie

Waarom moet je The Crown seizoen 2 gaan kijken?

On demand Netflix

De Netflix Original Series The Crown seizoen 2 heeft genoeg redenen waarom je er naar moet kijken

The Crown seizoen 2 Netflix Original Series
Bron: IMDB & Netflix | The Crown

De populaire Netflix Original serie The Crown seizoen 2 staat sinds begin december online. In het tweede seizoen waar je een kijk krijgt in het koninklijke huis van het Verenigd Koninkrijk zijn Claire Foy en Matt Smith te zien als koning en koningin. Het eerst seizoen liet vooral het begin van haar leven als koningin zien. Het eerste seizoen legde ik uit waar de serie over gaat. En wat The Crown seizoen 1 zo goed maakte.

Nu is het een kwestie van volhouden en proberen alles zo goed mogelijk te regelen. Dat klinkt heel makkelijk, maar het leven van een koningin gaat niet over rozen. In dit bericht een aantal redenen wat de Netflix serie iconisch maakt.

Dit zijn de redenen waarom je naar The Crown seizoen 2 moet kijken:

The Crown seizoen 2
Bron: IMDB & Netflix | The Crown

De muzikale ondersteuning is vanaf de eerste seconden van iedere aflevering geweldig. Niemand minder dan Hans Zimmer heeft de leader geproduceerd. Er is heel goed nagedacht over het geluid. Want het er zijn twee soorten geluiden onder elkaar gemonteerd. Het eerste geluid is heel statig en blijft rustig, maar daar komt het tweede geluid doorheen. Het is opzwepend en weet de boel op te zwepen. Wanneer je voor de serie zit en niet kan wachten tot dat je de persoonlijke en koninklijke drama voorbij komt. Dan geeft de leader je een klein voorproefje.

Dan zijn de acteurs van The Crown seizoen 2 ook perfect gecast. Niet alleen de bekende acteurs en actrices die je in het eerste seizoen zag. Maar ook de rollen van Charles en de Kennedy’s bijvoorbeeld. Want die komen in het tweede seizoen naar voren. Als je de originele foto’s er naast legt dan zijn ze heel gemaakt voor deze rol. Daarnaast hebben Claire Foy en Matt Smith de rollen onder de knie. Waardoor je de kleine bewegingen en de manier van spreken perfect is. Je gaat geloven dat de cast het echt koningshuis is.

Een derde reden dat je naar The Crown seizoen 2 moet gaan kijken is het verhaal. Het is niet hetzelfde als het eerste seizoen, maar het is heel spannend en persoonlijk. Al het drama dat je in de tien afleveringen voorbij ziet komen is een mengelmoes van het persoonlijke maar ook alles wat met The Crown heeft te maken.

De laatste en misschien wel de belangrijkste reden om The Crown seizoen 2 te gaan kijken is dat het de spanning altijd hoog houdt. Er zijn een aantal minder spannende momenten maar dan pakt de serie de emotie om je in te pakken. Zelf heb ik helemaal niets met het koningshuis, maar het stijve en droge wat je zou verwachten is niet terug te vinden in de Netflix Original Series.

The Crown seizoen 2 weet een perfecte balans te vinden tussen het persoonlijke en het drama rondom The Crown

Wat het geweldige eraan is dat je heel goed snapt waarom bepaalde beslissingen wel of juist niet worden genomen. En dat het als koningin of familie zwaar is om je eigenlijk mening en wensen overboord te moeten gooien. De jongere zus van Elisabeth, Prinses Margaret is wat wilder en wilt loskomen van al het stijve wat rondom het koningshuis hangt.

De koningin zelf lijkt de rol die zij op jonge leeftijd kreeg steeds beter onder de knie te krijgen. En weet als het nodig is het in te zetten om bepaalde doelen te bereiken. Toch blijft zij een mens met onzekerheden. Want door een aantal opmerkingen komt tijdens The Crown seizoen 2 de onzekerheid om de hoek kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie blog Review
Hij is een Zij met Jan Kooijman