Bron: Lucasfilm Ltd. Copyright. (C) Copyright Ltd. All Rights Reserved

Waarom The Mandalorian seizoen 1 tegenvalt

Disney Plus kan na The Mandalorian seizoen 1 beginnen met bijschaven

Sinds ‘Star Wars: The Last Jedi’ proberen Disney en Lucasfilm om de bekende franchise weer richting het positieve te krijgen. Toch lijkt dat tot op heden niet helemaal te lukken. Tot dat ‘The Mandalorian seizoen 1’ op Disney Plus wekelijks werd uitgerold. De afleveringen werden door een groot publiek positief ontvangen. Toch blijven de afleveringen tot nu toe tegenvallen. Hieronder leg ik uit hoe dat komt.

Na de verhalen van Jango en Boba Fett duikt een andere krijger op in het Star Wars-universum. “The Mandalorian” speelt zich af na de val van het rijk en vóór de opkomst van de Eerste Orde. We volgen de sporen van een eenzame schutter in de buitenwijken van de Melkweg ver van het gezag van de Nieuwe Republiek.

Laat ik eerst benoemen wat ik wel kan waarderen aan het eerste seizoen van ‘The Mandelorian’. De makers hebben mij tot nu toe vol verbazing laten kijken naar de locaties en aankleding. Het ziet eruit alsof alles op locatie is opgenomen. Dat is namelijk niet het geval. Alles is op een soundstage opgenomen. Waardoor de achtergronden en afstand shots er met de computer in zijn geplakt.

Wat alleen maar bevestigd wat vandaag de dag mogelijk is om met de computer te creëren. Ook kan je niet om baby Joda heen. Hij is super schattig. De makers wilde hem in eerste instantie met CGI in de serie plakken. Uiteindelijk is er voor gekozen om een combinatie te maken van een pop en CGI. Wat heel goed uitpakt, en wat mede voor de vele kijkers zorgt.

Wat zou er in het tweede seizoen kunnen worden verbeterd?

Disney Plus kan na The Mandalorian seizoen 1 beginnen met bijschaven
Bron: DTCI Media | The Mandalorian

Tot dat ‘The Mandalorian seizoen 1’ werd gelanceerd, had ik alleen de films gezien. Waar ik mijn verwachtingen op had afgestemd. Met de lancering van de eerste aflevering had ik een hoop actie en spektakel verwacht. Dat is waar het aan schort. Want de serie wordt als een klassieker zaterdagochtend cartoon serie gebracht. Waar het karakter bij iedere aflevering in een ander verhaal terecht komt. Het enige wat telkens terug komt zijn natuurlijk de Mandalorian en the child of beter bekend als baby Joda.

In de afleveringen van ‘The Mandalorian seizoen 1’ die tot nu toe zijn gelanceerd, kabbelt het te veel. Je krijgt korte verhalen, een beetje actie. Waardoor de spanning er niet is. De makers proberen het nog te compenseren door bekende karakters of elementen van de films erin te verwerken. Dat is voor even leuk, maar ik blijf na iedere aflevering hopen dat er meer actie in komt.

Vandaag de dag weten andere series het voor elkaar te krijgen, om de kijker op het puntje van zijn stoel te zitten. Door een duidelijk verhaal te vertellen. Dat is bij ‘The Mandalorian seizoen 1’ niet het geval. Daarnaast zijn de afleveringen te kort. Gemiddeld duurt een aflevering een half uur. Waardoor ik soms net in de aflevering zit, en dan is het einde alweer in zicht. Disney maak voor het volgende seizoen afleveringen van een uur, waar een duidelijk verhaal in wordt verteld en meer actie in zit.

Wat voor de Nederlandse kijker niet erg is, maar de fans buiten Amerika, Canada en Nederland wel. Is het feit dat er online over baby Joda wordt gesproken. Terwijl de fans op een illegale manier moeten kijken. Daar had Disney beter over na kunnen denken. Waardoor ik heel goed snap dat Kevin Feige voorlopig nog geen Marcel Disney Plus serie lanceert.

Latest Reviews

Ook interessant
Met de Venom trailer 2 laat Sony Pictures duidelijk merken dat je naar een anti-held aan het kijken bent
Laat de Venom Trailer 2 de engste Marvel film zien?