Netflix lanceerde de DC Universe serie Titans
Bron: Netflix | Titans

Waarom Titans op Netflix werkt

Netflix lanceerde de DC Universe serie Titans

Netflix lanceerde de DC Universe serie Titans
Bron: Netflix | Titans

Warner Bros kwam in 2018 met een superhelden streamingdienst, waar zij alleen content op gaan lanceren waar DC Comics superhelden in te zien zijn. De start liep niet al te best en in Nederland is de dienst niet ontvangen. Waardoor je bent aangewezen op andere streamingdiensten die de content overnemen. Gelukkig is Netflix enthousiast en lanceerde een aantal maanden de serie ‘Titans’. Waar de jonge superhelden in een nieuwe serie en versie samenkomen.

Eerder in 2018 bracht Warner Bros een animatie film uit, waar de bekende superhelden de overstap maakte van Cartoon Network naar het grote scherm. De film werd niet al te positief ontvangen, want het nam alles en iedereen op de hak. De ‘Teen Titans’ voorspelde niet heel veel goeds voor de serie dat er aan zat te komen.

Toch kan je beide niet met elkaar vergelijken, want de makers hebben er alles aan gedaan om beide versies zo min mogelijk op elkaar te laten lijken. Alleen de live action variant is niets wat de animatie versie is, de sfeer is heel anders. De DC Universe original gaat voor een donkere aanpak. Waarbij het leven en de dood bijna hand in hand met elkaar lijken te gaan.

Waar andere televisie series als ‘Agents of Shield’ of andere Marvel en DC series bloed weren, gaat de serie versie van ‘Titans’ voor een kei harde aanpak. Als er wordt gevochten, zie bijna alles voor je op beeld gebeuren. Er wordt een aantal keer weg gedraaid omdat de makers het niet voor elkaar kunnen krijgen om het geloofwaardig beeld te brengen.

Er moet ook een punt van kritiek dat ik kwijt moet over de serie Titans

Netflix lanceerde de DC Universe serie Titans
Bron: Netflix | Titans

Met deze aanpak weten de makers zichzelf te onderscheiden van de rest. Niet alleen van de DC Comics en Warner Bros films, maar ook van de televisie series die ook bekende DC karakters hebben. Dat kon ik ontzettend waarderen van de ‘Titans’ serie. Daar komt de manier van het verhaal vertellen nog eens bij.

Over het algemeen weten dit soort series mij niet aan te spreken. Daarom ben ik met enige twijfel begonnen met de serie ‘Titans’. Omdat ik bij series als ‘DareDevil’ en ‘Jessica Jones’ het gevoel heb dat uren lang zit te kijken naar één verhaal. Dat is hier niet het geval, want dankzij de verschillende karakters en verhaallijnen blijft het interessant om te kijken.

De verhalen lopen goed door elkaar, maar zitten elkaar niet in de weg. Het enige wat beter had gekund is de kwaliteit van de effecten. Je ziet dat Warner Bros een bepaald budget had voor de serie. Waardoor sommige elementen niet helemaal uit de verf kwamen. Ook het einde van het eerste ‘Titans’ seizoen eindigde vreemd. Het had op een beter manier kunnen eindigen, want nu het wachten tot dat het tweede seizoen uit gaat komen.

Latest Reviews

Ook interessant
energie music
Allen Stone – Sleep