Walter Hamada strikt Cathy Yan en Steven Spielberg voor de DCEU?

Directeur Walter Hamada maakt keuzes om de DCEU te redden, en strikt (bijna) Cathy Yan en Steven Spielberg

Aan het begin van 2018 werd bekend gemaakt dat Walter Hamada de directeur van de superhelden-tak van Warner Bros zou gaan worden. Een aantal maanden verder lijkt het erop dat hij niet bang is om bepaalde keuzes te maken. Bijvoorbeeld het strikken van regisseurs en dit keer lijken Cathy Yan en Steven Spielberg aan het werk te gaan voor Warner Bros.

Cathy Yan maakt Harley Quinn film
Bron: GIPHY | Cathy Yan maakt Harley Quinn film

Laat ik beginnen met het nieuws dat als eerst kwam. En dat gaat over de Aziatische regisseuse Cathy Yan. Wat Walter Hamada heel goed doet is de diversiteit van Hollywood te verbeteren. Want na vrouwen als regisseur is het voor mensen met een Aziatische afkomst moeilijker om aan het werk te komen. Dus het is een goede aanwinst voor de DCEU dat Cathy Yan een film gaat regisseren.

Het ziet er tot nu toe positief uit, maar het wil niet zeggen dat je met een vrouwelijke regisseuse een hit in handen hebt. Nu was ‘Wonder Woman’ met Patty Jenkins een goede hit maar daar werkte mannen en vrouwen samen om de film zo goed mogelijk te maken. Cathy Yan gaat een Harley Quinn film regisseren. Met een aantal kleurrijke films op haar CV is dat een perfecte combinatie met het karakter.

Het karakter dat door Margot Robbie wordt gespeeld krijgt haar eigen film. Alleen welke, want de keuze is reuze. In een persbericht liet Warner Bros weten dat er naar verschillende scripts is gekeken. Waar ‘Harley Quinn Vs. Joker’, ‘Gotham City Sirens’ en ‘Birds Of Prey’ werden vermeld. Het is ‘Birds Of Prey’ geworden dat door de eerder besproken script schrijfster Christina Hodson is geschreven.

Steven Spielberg wordt na Cathy Yan betrokken bij de nieuwe films van de DCEU

Bron: GIPHY

Nu het nieuws dat met Steven Spielberg te maken heeft. Want de regisseur is bezig om zijn eigen productie bedrijf nieuw leven in te blazen. Met een aantal nieuwe projecten in het verschiet zet hij het bedrijf weer op de kaart. Zoals de remake van ‘West Side Story’, de ‘Men In Black’ spin-off en ‘The House With A Clock In It’s Walls‘.

Walter Hamada en Steven Spielberg proberen het veilig te houden, want superhelden zijn niet de karakters waar de bekende regisseur eerder mee te maken kreeg. De Eerste Wereld Oorlog is al eens naar het grote scherm gebracht bij de DCEU, en wel bij ‘Wonder Woman’. Dit zou nog een keer kunnen alleen met de Tweede Wereld Oorlog. De Blackhawk komt naar het grote scherm. Voor mij en vele andere is het onduidelijk wat je dan kan gaan zien.

Het gaat om een groep piloten die in de tijd van de Tweede Wereld Oorlog het opnemen tegen de nazi’s. Dat is niet direct een superhelden film, maar de rechten heeft Warner Bros en DC in handen. Wat zij kunnen doen is een rol voor Wonder Woman of Hawkgirl erin schrijven. Want zij was toendertijd al een superheld. Ook kan de voorganger van de ‘Justice League‘ worden geïntroduceerd, namelijk de ‘Justice Society of America’.

De karakters die daar in zitten vormen samen het team, dat hetzelfde gevoel kan hebben als ‘Watchmen’ kan hebben. Al vraag ik mij af of Steven Spielberg en daarmee Walter Hamada hieraan de handen gaan branden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
this made my day tv
Sophie in de mentale kreukels