War for the Planet of the Apes

War for the Planet of the Apes is de derde film in de reeks en maakt de cirkel rond


War for the Planet of the Apes is de derde film in de reeks. In 2011 werd er nieuw leven in de franchise geblazen en het scoorde. Warner Bros liet het er niet bij zitten na de Rise of the Planet of the Apes was het tijd in 2014 voor de Dawn of the Planet of the Apes. Regisseur Matt Reeves is terug nadat hij ervaring op deed met de apen franchise.

Andy Serkis weet met iedere film de lat hoger te leggen. De techniek verbeterd en daarom zien de apen er met een nieuwe film er steeds beter uit. Want Andy acteert de hele film met puntjes op zijn lijf om het later te bewerken veranderen naar Ceasar. Ik heb de film gezien en na de trailer en het verhaal van War for the Planet of the Apes kan je mijn recensie lezen.

Dit is War for the Planet of the Apes

Ondanks al zijn inspanningen om een oorlog te vermijden, is Caesar alsnog in een onvermijdelijke strijd geraakt met de mensen.
Caesar moet tot het uiterste gaan, terwijl hij geplaagd wordt door herinneringen aan zijn voormalige vriend en verrader Koba. Kan Caesar zijn volk leiden tijdens deze moeilijke tijden?

Dit vond ik van War for the Planet of the Apes

Ik moet toegeven dat ik geen grote fan ben van de films. Toch kan ik gefacineerd kijken hoe goed de apen eruit zien en hoe zij het verhaal zo realistisch weten te maken. Ik was al onder de indruk toen ik de films die hiervoor waren uitgebracht had gezien.

Vanaf de eerste seconden van War for the Planet of the Apes wordt je in het verhaal gezogen. Dat komt door de prachtige beelden die Matt Reeves vast heeft gelegd. Maar wat het extra mooi maakt om naar de film te kijken is de filmmuziek. Michael Giacchino heeft de muziek gemaakt en het versterkt het gevoel die je zou moeten krijgen wat er op beeld wordt getoond.

Het gevoel wordt zeker overgebracht, want de acteurs en actrices weten op een goede manier het gevoel over te brengen. Door de gebeurtenissen die tijdens de film gebeuren gaan de emoties alle kanten op. Waardoor je mee gaat leven en hoopt dat alle apen naar een veilige plek kunnen komen. Het kleine meisje Nova, zij wordt meegenomen omdat zij alleen is en het niet zou overleven. Amiah Miller zet haar heel goed neer en weet zonder tekst een geloofwaardige rol neer te zetten.


Het gevecht voert Ceasar met zichzelf in plaats van de mensen


Het gevecht dat Ceasar vanaf het begin van War for the Planet of the Apes voert is heel erg mooi om te zien.
Omdat de kolonel en zijn leger een gedeelte van de apen vermoord weet Ceasar niet zo goed wat hij moet doen. Gaat hij wraak nemen of probeert hij het op een goede manier op te lossen? Hij vergelijkt het slechte met Koba en het goede van zichzelf.

De oorlog die je verwacht van War for the Planet of the Apes krijg je gedeeltelijk. Ik had verwacht dat één grote oorlog zou zijn. Maar dat is niet zo, de focus ligt vooral op de strijd van Ceasar en hoe hij alle apen naar een veilige plek weet te brengen. Dat vind ik wel jammer.

Zelf moest ik een aantal keer lachen terwijl ik de film aan het kijken was. Want het neemt zichzelf heel erg serieus dat het bij sommige films een beetje komisch wordt. Dat is mijn enige negatieve punt van de film.

Mijn Conclusie


De beelden van de natuur en de apen zijn prachtig in beeld gebracht en het wordt versterkt door een soundtrack die je moet luisteren wanneer je thuis komt. Een goed vervolg na de twee voorgaande Apes films, die ervoor zorgt dat de cirkel rond is.

Latest Reviews