WarnerMedia gaat de concurrentie on demand aan

Er wordt door WarnerMedia een nieuwe streamingdienst gelanceerd, hieronder de details

Er wordt door WarnerMedia een nieuwe streamingdienst gelanceerd, hieronder de details
Bron: TheHollywoodReporter.com | WarnerMedia

Vandaag de dag blijven de verschillende on demand diensten als paddestoelen uit de grond komen. De één is nog niet gelanceerd of de ander wordt al bekend gemaakt. De tot nu toe grote bekende zijn HBO en Netflix. Daar kwamen later Hulu, Amazon Prime en in Nederland Videoland bij. Na de bekend making van de Disney streamingdienst was het wachten dat Warner Bros, nu ook wel WarnerMedia genoemd, met een tegen geluid zou komen.

Dat is nu gekomen, en het heeft langer geduurd dan dat ik had verwacht. Laat ik even terug in de tijd gaan en wel naar de tijd dat Time Warner, de overkoepelende organisatie, door telecombedrijf AT&T zou worden overgenomen. Toen dat bekend werd gemaakt, vond ik het in eerste instantie vreemd dat een telecombedrijf interesse had in een multimedia bedrijf als Time Warner.

Als je goed nadenkt is dat zo gek nog niet, want op die manier kan de content van de nu WarnerMedia aan de man worden gebracht bij de AT&T klanten. Zij hebben een abonnement of mensen kunnen een abonnement in combinatie met de on demand dienst af gaan sluiten. Waardoor je als bedrijf meer macht hebt en ook de mogelijkheid om meer geld te vragen voor de verschillende diensten.

Niet al te lang geleden werd er een on demand dienst uit de grond gestampt bij WarnerMedia. Dat zich volledig zou gaan richten op de DC Comics. Met films en series waarbij de superhelden de hoofdrol spelen. Van nieuwe content zoals ‘Titans‘ maar ook de klassieke films. De kans is groot dat deze on demand dienst door de grote broer gaat worden opgeslokt.

Doet WarnerMedia er goed aan om een nieuwe en prijzige streamingdienst te lanceren?

Doet WarnerMedia er goed aan om een nieuwe en prijzige streamingdienst te lanceren?
Bron: WarnerMediagroup.com | WarnerMedia

Want CEO John Stankey wilt geen nieuwe Netflix opzetten, maar een eigen dienst creëren waarbij alle content van WarnerMedia op de vinden is. Dan moet je denken aan de ‘Harry Potter‘ films, ‘Looney Toones’, ‘DC Superhelden’ en de HBO shows. Want de bekende streamingdienst is van WarnerMedia. De prijs moet boven de 15 dollar gaan uitkomen, omdat je in de gehele catalogus van de filmstudio kan gaan bekijken.

Het is natuurlijk heel leuk dat WarnerMedia eind 2019 met een eigen streamingdienst wilt komen. Maar naar mijn idee wordt het allemaal te veel, maar vooral te onduidelijk. Als je een bepaalde series of films wilt kijken moet je bij een aantal diensten lid zijn. De prijzen zijn los niet zoveel, maar als je alles bij elkaar op telt, ben je zo een aantal tientjes per maand kwijt om alles te kunnen zien.

De vraag is alleen of dit ook wordt door getrokken naar Nederland. Als je al kijkt naar de ‘Titans’ of ‘The Handmaid’s Tale‘, die werden door andere streamingdiensten aangeboden. Alleen in Nederland heeft Netflix van de ene serie de rechten en Videoland van de ander. Waardoor het hier nog redelijk overzichtelijk blijft.

Er zitten een aantal haken en ogen aan de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia

Iets anders is dat ik mij afvraag of de gehele catalogus van WarnerMedia beschikbaar wordt gemaakt. Het kan maar zo dat je de ene maand naar ‘The Dark Knight‘ kan kijken en twee maanden later wordt het eraf gehaald. Dit om de kijker niet alles in één keer te geven. Mocht dat het geval zijn, dan is een abonnement van meer dan 15 dollar aan de hoge kant.

Studio’s als WarnerMedia moeten goed nadenken hoe zij de content willen aanbieden. Nu zijn er oneindige mogelijkheden. Het moet duidelijk worden voor de kijker wat mogelijk is. Nu zijn er streamingdiensten, betaalzenders en ga zo maar door. Dit kan een mogelijke stap zijn om duidelijkheid te creëren.

Latest Reviews

Ook interessant
Widows Review