Bron: Unsplash

Wat heeft All Together Now te bieden?

Na alle talentenjachten komt RTL met het eerste seizoen van All Together Now

Na alle talentenjachten komt RTL met het eerste seizoen van All Together Now
Bron: Gids.tv | All Together Now

Vanaf 3 mei komt RTL 4 met een nieuw format op de proppen. Voor de Nederlandse televisie kijker is ‘All Together Now’ een gloednieuw programma. Voor RTL is het goed dat de BBC al twee seizoenen heeft uitgezonden. Het is een talentenjacht, waarbij het niet gaat om een aantal juryleden, maar het draait om honderd professionals en de talenten van de aflevering.

RTL 4 zet het programma ‘All Together Now’ in om de strijd met SBS 6 te kunnen winnen. Het programma ‘It Takes Two‘ is naar de zender van Talpa gegaan. Er zijn een aantal namen voor de Nederlandse versie bekend gemaakt. Om te beginnen met de presentatrice. Chantal Janzen heeft de eer om het geheel aan elkaar te praten.

Terwijl Jamai Loman als leider van de honderd professionals, met onder andere: YouTuber Dionne Slagter, zanger Henk Westbroek, rapper Défano Holwijn, winnares van The Voice of Holland Leona Philippo. Zanger en gitarist Gerson Main, voormalige Dolly Dots Esther Oosterbeek en Anita Heilker. Rapper Brainpower, zangeressen en zusjes Julia en Sarah Nauta en Duits schlagerzanger Dennie Christian. Het gaat in ‘All Together Now’ niet om een platencontract maar de acts gaan voor een groot geld bedrag.

Laat ik de verschillende rondes uitleggen, want voor vele is het programma ‘All Together Now’ één groot vraagteken. Er zijn in de Engelse versie, zes afleveringen. Waarvan er vijf in het teken staan van ‘De Heats’. Tijdens elke heat proberen artiesten hun concurrenten te verslaan om een ​​plaats op het podium van de bovenste drie te verdienen. Wanneer een uitvoerder hoog genoeg scoort voor een podiumplaats, wordt de act op de derde plaats geëlimineerd.

De Heats

Van elke heat gaan twee acts door naar de seriesfinale. Zodra alle acts gezongen hebben, gaat de 1e geplaatste artiest met de hoogste score automatisch door. De acts in 2e en 3e zingen tegen elkaar uit en de winnaar van die sing-off verdient de tweede kwalificatieplek.

Voordat de opnames beginnen laten de acts weten welke nummers er worden gezongen. Zodat de honderd professionals er voor kunnen zorgen dat zij de tekst uit het hoofd leren. De nummers zijn bekend, dat betekend niet dat de professionals weten welke act het nummer gaat zingen.

Het optreden zal in totaal 90 seconden duren, na de eerste dertig seconden kan de professional de act goed keuren en mee zingen met het nummer. Waardoor er een positieve sfeer ontstaat in de zaal. Alsof er een soort sing-a-long optreden wordt gegeven. Wanneer het optreden is afgelopen, is te zien hoeveel professionals het optreden goed vonden. Als de act het hoogste aantal heeft gescoord, is er een kans om de aflevering oftewel de heat te winnen.

Gelijkspel

In het geval van een gelijkspel, beoordeelt ‘de 100’ de volledige uitvoeringen van beide op monitoren in de studio. Elk lid van de 100 beslist welke act zij verkiezen en stemt door op hun knop te drukken. De act met de meeste stemmen neemt plaats op het podium. Wat betekent dat de act met de minder stemmen ofwel een podiumplaats naar beneden haalt of de competitie verlaat. Mocht er alsnog een gelijkspel uitkomen, dan zal Jamai Loman de laatste stem uitbrengen.

De sing-off

Voor de sing-off aan het einde van de show worden scores teruggezet naar nul en de 2e en 3e geplaatste acts voeren een nieuw lied uit gekozen uit een gegeven shortlist. In het geval dat beide acts hetzelfde nummer uit die shortlist willen zingen, heeft de artiest op de tweede plaats prioriteit.

De finale en de prijs

Na alle talentenjachten komt RTL met het eerste seizoen van All Together Now
Bron: Televizier, William Rutten & RTL | All Together Now

In de finale spelen de tien finalisten (de voor het eerst geplaatste uitvoerder en winnaar van elke heat) opnieuw voor ‘de 100’ met een nieuw nummer. Dit keer zingen alle drie de spelers die in de top drie van de podiumplaatsen eindigen opnieuw. De act met de hoogste score, na deze laatste sing-off wint de reeks en daarmee het grote geld bedrag.

Mijn verwachtingen van All Together Now

Als je kijkt naar de promotie video, plus de variatie binnen ‘de 100’ professionals. Dan zie je dat er op positiviteit wordt ingezet. De BBC versie zit vol met een positieve sfeer. Omdat het meer als een spelletjes avond in een studio aanvoelt, voelt het niet als een talentenjacht aan. Wat mij beftreft in Nederland klaar voor ‘All Together Now’, zeker na alle serieuze talentenjacht als ‘The Voice of Holland’. Het gaat om de lol onder elkaar, en een gunstige bijkomstigheid is het grote geld bedrag.

Daar komt bij dat één seizoen een aantal weken duurt. Zodat de kijker net genoeg krijgt, om naar een volgend seizoen uit te kijken. Zodat RTL bijvoorbeeld met kerst een aantal grote namen naar voren kan schuiven om mee te doen. Bij de BBC werd er op kerstavond een special uitgezonden, waarbij bekende realitysterren, professional sporters, komedianten en acteurs de beurt krijgen om te laten zien wat zij kunnen.

Latest Reviews