App Blog

Wat heeft Apple Music te bieden

Apple wilde met een eigen dienst komen en lanceerde Apple Music, maar wat heeft het te bieden?

Muzikale on demand dienst Apple Music
Bron: Iphonehacks | Muzikale on demand dienst Apple Music

Vorige week deelde ik mijn kijk op de on demand dienst Spotify. Dit keer is de dienst van Apple aan de beurt. Want zij lanceerde eind juni 2015 de muzikale dienst. En tot op de dag van vandaag zijn zij flink aan het uitbreiden. Met muziek maar er is en komt veel meer aan. Maar wat? Lees alles over Apple Music wat het nu heeft te bieden en wat er nog aan zit te komen.

Ook Apple Music heeft veel afspeellijsten om uit te kiezen

Nu hebben de verschillende on demand diensten een catalogus aan verschillende afspeellijsten voor de activiteiten die je op een dag doet. Van het sporten tot en met afwassen voor ieder moment is er een afspeellijst beschikbaar. Daar doet Apple Music ook aan mee. Zij hebben de afspeellijsten onder onder categorieën geplaatst. Aangegeven met emoticons hoef je niet lang na te denken voor welk moment je muziek nodig hebt.

Wat Apple Music heel goed doet is de onbekende artiesten mixen met de bekende en grote artiesten. Dat gebeurd bij andere ook, alleen lijkt het alsof de dienst van Apple dat iets meer doet. Van de deejays die door gaan breken tot en met de hip-hop artiesten. Je krijgt ze voorgeschoteld. Als ik rustig door de catalogus blader zie je al snel dat de focus op de genres indie, hip-hop, dance en pop ligt. Ook spelen zij heel graag in op je gevoel. Door afspeellijsten met titels de titels ‘ik mis de jaren 80’ en ‘The A-list: pop’ te voorzien.

Concerten en andere content

Ook wordt er hard gewerkt aan content waar je naar kan kijken. Er staan al verschillende optredens online die je alleen bij Apple Music kan kijken. Zoals een vrij recent opgenomen concert van Sam smith. Ter promotie van zijn laatst uitgekomen album. Ook heeft de bekende en beroemde ‘Carpool Karaoke’ de overstap naar de Apple dienst gemaakt. Dit keer niet met James Gordon achter het stuur, maar verschillende artiesten die samen muziek luisteren en meezingen. Daar komt binnenkort een komedie bij. Waar Jennifer Aniston en Reese Witherspoon een ochtendshow presenteren. Je ziet hoe het achter de schermen er aan toe gaat. Daar heeft Apple flink voor in de buidel moeten tasten om de dames te betalen. Genoeg om naar uit te kijken. En misschien ook wel een reden om lid te worden en blijven van Apple Music.

Beats 1 Radio

Als laatst heeft Apple Music ook een radiozender. En wel onder de noemen Beats 1 Radio. Een radiozender waar je zoals traditionele zenders ook verschillende programma’s krijgt te horen. Met verschillende genres. Als je wilt luisteren zonder zelf te hoeven kiezen. Dan is dit een hele goede optie.

Er zit nog enige verbetering in Apple Music

 

Een klein nadeel is wel de interface. Je moet goed zoeken hoe je in de Apple Music afdeling terecht komt. Als je via de computer wilt kijken moet je iTunes hebben. Onder het kopje ‘ontdekken’ vindt je alle muziek en content. Op je telefoon is dat niet anders. Als je een iPhone hebt dan staat het in principe al klaar. Als je naar de app ‘Muziek’ gaat dan staat ook onder het kopje ‘ontdekken’ de hele catalogus online. Na een paar dagen wennen heb je het onder de knie.

Mocht je geen gebruik willen maken van iCLoud, dan heb je een probleem als het om persoonlijke afspeellijsten gaat. Met Apple Music kan je afspeellijsten maken en door Apple gemaakt opknapt opslaan. Alleen heb je daar iCloud voor nodig. Zodat je op ieder apparaat naar dezelfde afspeellijsten kan luisteren. Het kan een voor- en nadeel zijn. Maar zelf vind ik het een nadeel.

Daar komt ook ik dat je geen connectie met andere apparaten maken maken. Waar het Zweedse bedrijf daar verder mee is, loopt de Apple dienst daar een beetje in achter. Wanneer je verschillen Apple producten hebt bijvoorbeeld een laptop, smartphone of computer dan moet je daar de afspeellijst, album of nummer opzoeken en dan afspelen.

Wat kost een abonnement bij Apple Music?

Een abonnement op Apple Music is op dit moment de eerste drie maanden maar €0,99. Een prikkie om het uit te proberen. Ook heeft deze dienst verschillende abonnementen. Het begint boor één persoon voor €9,99, daarna komt het familie abonnement voor €14,99. Waar je met 6 personen op één adres gebruik van kan maken. Ben je student dan heb je voor €4,99 al een abonnement.

Latest Reviews

Ook interessant
Aladdin en Jasmine zijn terug op het grote scherm, maar maken zij de verwachtingen waar?
Aladdin Review