Source: DMED Media & Disney | Wandavision

Wat is bekend van Wandavision seizoen 1?

Welke feiten zijn bekend gemaakt van Wandavision seizoen 1?

Welke feiten zijn bekend gemaakt van Wandavision seizoen 1?
Source: GIPHY Disney Plus | Wandavision

Na een hele lange pauze kunnen de fans vanaf 15 januari 2021 zich vergapen aan Marvel content. Dan gaat ‘Wandavision seizoen 1’ beginnen. Net als andere Disney Plus worden de afleveringen per week online gezet, waardoor de kijker iedere vrijdag naar een nieuwe aflevering kunnen kijken. Ben jij benieuwd wat tot nu toe bekend is over de serie? Hieronder heb ik een aantal feiten op een rij gezet, wat je kan verwachten.

Dankzij corona, moest Kevin Feige met een nieuw plan komen. Want de releaselijst van Marvel films ging op de schop. Zoals het er nu naar uit ziet, gaan ‘Wandavision’, ‘Spider-Man 3’ en ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ een grote rol spelen in de verhaallijnen. Met de animatie film ‘Spider-Man: Into the Spiderverse’ werden verschillende spider-Man en vrouwen geïntroduceerd.

De fans vonden het geweldig, en dat bleef niet on opgemerkt. De drie boven genoemde titels, gaan er voor zorgen dat nieuwe karakters worden geïntroduceerd, maar ook dat oude bekende terugkeren. Denk aan de eerdere live action Spider-Man of verschillende versies van bekende karakters. Met andere worden de multiverse wordt een groot ding in de MCU.

Natuurlijk zijn er meer feiten over ‘Wandavision seizoen 1’. Want er is gekeken in het archief van de Amerikaanse televisie, en wel naar de komedie series. In het seizoen dat er aan komt, is er flink inspiratie gehaald uit onder andere ‘I Love Lucy’ en ‘I Dream of Jeannie’. Als kijker is het opletten welke andere komedie series terugkomen als referentie. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Modern Family’ of ‘Roseanne’.

Wat wordt er tijdens de aflevering in het seizoen geïntroduceerd?

Wat wordt er tijdens de aflevering in het seizoen geïntroduceerd?
Source: GIPHY Disney Plus | Wandavision

De duur van de afleveringen zijn ook een belangrijk element van een seizoen. Er zit een groot verschil in een aflevering van een uur of de helft ervan. De eerste twee afleveringen worden gelanceerd. En duren ieders maximaal een half uur, en de kans is groot dat de negen afleveringen na een half uur zijn afgelopen.

Waar ik op hoop, is dat de makers er voor zorgen dat het veel langer duurt, dan een half uur. Door met de nodige komedie, actie en onthullingen te komen. Gelukkig lijkt de trailer het één en ander te onthullen. Zoals de twee kinderen van Wanda en Vision. Er zijn nog geen beelden van de kinderen getoond, maar wel twee bedjes.

Met een aantal andere jongeren, lijkt het erop dat de Kevin Feige bezig is om de Young Avengers te introduceren. Denk aan de dochters van Hawkeye en Ant-Man. Als de Wiccan en Speed worden geïntroduceerd, kan het maar zo zijn dat er ook representatie van de LGBTQ+ gemeenschap komt in de MCU.

Dan naar een aantal oude bekenden die in ‘Wandavision seizoen 1’ zijn te zien. De kijker gaat Kat Dennings als Darcy Lewis zien, zij was te zien in de eerste ‘Thor’ film en maakt in de Disney Plus serie haar comeback. Daarnaast is Randall Park weer terug als Jimmy Woo.

Hij was de agent in ‘Ant-Man and the Wasp‘. Ook krijgt een karakter een andere actrice. In ‘Captain Marvel‘ was Monica Rambeau als klein meisje te zien. In de serie komt Teyonah Parris als de volwassen versie van Rambeau in beeld. Parris zal in ‘Captain Marvel 2’ ook te zien zijn.

Latest Reviews