Source: LIAM DANIEL & NETFLIX © 2020 | Bridgerton

Wat is er goed aan Bridgerton?

Wat heeft het kostuumdrama Bridgerton te bieden?

Wat heeft het kostuumdrama Bridgerton te bieden?
Source: Netflix | Bridgerton

Sinds de eerste kerstdag van 2020, kunnen de Netflix abonnees het eerste seizoen van ‘Bridgerton’ gaan kijken. Vanaf de release heeft de serie altijd in de top tien, van meest bekeken series op dit moment gestaan. Waarmee mijn interesse bleef, en rond half januari niet kon beheersen. Waardoor ik mij heb laten overhalen om de serie te gaan kijken. In dit blog bericht heb ik de positieve elementen van Netflix’s kostuum drama op een rij gezet.

Daphne Bridgerton, de oudste dochter van de machtige Bridgerton-familie, maakt haar debuut op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London. In de hoop in de voetsporen van haar ouders te treden en een match te vinden die wordt aangewakkerd door ware liefde, lijken Daphne’s vooruitzichten aanvankelijk ongeëvenaard. Maar terwijl haar oudere broer haar potentiële vrijers begint uit te sluiten, werpt het high society schandaalblad geschreven door de mysterieuze Lady Whistledown kritiek op Daphne. Betreed de zeer begeerlijke en rebelse hertog van Hastings, toegewijde vrijgezel en de vangst van het seizoen voor de mama’s van de debutantes.

Normaal gesproken hebben kostuumdrama’s niet veel humor te bieden. De makers van ‘Bridgerton’ hebben er voor gekozen om dat wel te verwerken in de Netflix serie. Dat gebeurt op verschillende manieren. Bij bepaalde scenes ligt te humor er dik boven op terwijl een andere scene de humor als een sneer over kan komen. Waardoor de kijker gedurende het eerste seizoen, werd verrast met verschillende soorten humor.

De humor en drama gaan hand in hand samen

De humor en drama gaan hand in hand samen
Source: LIAM DANIEL & NETFLIX © 2020

Natuurlijk gaat de humor heel goed met de nodige drama. De makers laten met de serie zien, dat de ene familie meer macht heeft dan de ander. De drama komt op allerlei manieren voor in de serie. Van zwangerschappen die worden ontdekt, tot en met geheime relaties en samenspanningen. De combinatie tussen de drama en humor hebben mij als kijker in het verhaal weten te krijgen.

Waarbij de karakters ieders iets aan het geheel toevoegt en het verhaal verder helpt. Denk daarbij aan dat de serie om de familie Bridgerton draait. Dankzij de mensen om hen heen, weten de familieleden daar lessen uit te halen. Zoals het omgaan met elkaar in een huwelijk. Waar ik heel nieuwsgierig naar was, wie schrijfster Whistledown is.

Gelukkig krijgt te kijker aan het eind van seizoen één te zien wie de onbekende schrijfster is. Want zij zorgt ervoor dat de rijke Londenaren in een positief of negatief daglicht worden gezet. Ik zal hier de naam van Whistledown niet bekendmaken, om daar achter te komen moet je welf gaan kijken.

De makers zorgen voor een positieve ontwikkeling in Bridgerton

De makers zorgen voor een positieve ontwikkeling in Bridgerton
Source: LIAM DANIEL/NETFLIX © 2020

Bij een serie als ‘Bridgerton’ is er weinig diversiteit te zien. Gelukkig hebben de makers er voor gekozen om dat dit keer anders aan te pakken. Alle lagen van de samenleving komen voorbij. De verschillende achtergronden en huidskleuren worden op een hele goede manier uitgelegd in de serie. Want de koning en koningin vormen een koppel met verschillende achtergronden. Waardoor de mensen in London een diversiteit aan achtergronden en karakters vormen.

Natuurijk kan een dikke knipoog naar de moderne tijd. Dat gebeurd door de muziek van nu op een klassieke manier terug te laten komen. Van Billie Eilish, Ariana Grande en Maroon 5 tot en met Shawn Mendes en Taylor Swift. Bij de verschillende feestjes komen de bekende tonen, waardoor ik iedere keer zat te raden welk nummer er dit keer werd gespeeld.

Latest Reviews